Vinterdekkene

Gjennom hele sin historie har Nokian Tyres gjort det sikrere og mer komfortabelt å kjøre bil om vinteren. Under de krevende vinterforholdene i Norden skal du kjøre bil på en rolig måte og legg inn ekstra tid til turen. Hastigheten skal tilpasses veiforholdene, og det skal ta lengre tid å komme frem enn om sommeren, slik at bilkjøringen foregår på en trygg og komfortabel måte. Dessuten kreves det at bilden har riktig type vinterdekk. Hovedspørsmålet er om du skal velge piggdekk eller piggfrie vinterdekk?

Piggdekk og piggfrie vinterdekk er utviklet for å gi godt veigrep og gode kjøreegenskaper om vinteren. Piggdekk er fortsatt det tryggeste valget ettersom de balanserer bedre variasjoner på veiforholdene. Piggdekk gir kortere bremselengde, særlig på isete underlag, og bedre grep enn piggfrie vinterdekk. På den andre siden gir piggfrie vinterdekk like bra grep på snødekte veier, de gir godt grep til og med når det er vanskelige forhold på veien og retter opp førerens små feil. Dessuten er det mer fleksibelt når du skifter til og fra piggfrie vinterdekk. Du kan sette dem på tidlig på høsten, i god tid før det fryser på, og la dem sitte på til sent på våren når temperaturen varierer kraftig. På den måten kan du øke sikkerheten.

Nokian Tyres har lenge satset store ressurser på utviklingen av vinterdekk, og resultatet er at begge typene vinterdekk har blitt utviklet enormt i løpet av de siste årene. Nokians piggdekk er enda mer stillegående og gir bedre grep, og slitasjeeffekten av piggene på veien har blitt betydelig redusert, noe som er bra for miljøet. Også piggfrie vinterdekk gir betydelig bedre grep takket være nye gummiblandinger og lamellkonstruksjoner. I Nokian Tyres' utvalg av vinterdekk finnes riktig type vinterdekk til din bil og erfaring som sjåfør, samt for dine behov. Da kan du glede deg over trygg bilkjøring også om vinteren.

Les mer om Nokian vinterdekksutvalg:

Personbiler
SUV / 4x4
Varebilar