fr. september 22 08:14 2017 i kategori Selskapsnyheter

Investerer i fremtidig vekst

Bygningsarbeidet på Nokian Tyres sin tredje fabrikk påbegynt i Nord-Amerika

Fabrikken er Nokian Tyres sin tredje og største, med en kapasitet på 4 millioner dekk i året med ytterligere muligheter for utvidelser. Åpningen ble feiret med brask og bram.

Bygningsarbeidet på Nokian Tyres sin tredje fabrikk påbegynt i Nord-Amerika

Den nye fabrikken bygges i Dayton (Rhea County), Tennessee, USA.. Området vil også inneholde et distribusjonsanlegg med en lagerkapasitet på 600.000 dekk. Byggingen er planlagt å starte tidlig i 2018, og de første dekkene skal produseres i 2020.

- Nokian Tyres’ investering i Tennessee støtter vår vekstambisjon og vår forpliktelse til å betjene våre kunder i det nord-amerikanske markedet, sier Hille Korhonen, President and CEO i Nokian Tyres plc.

Under kunngjøringen bekreftet Korhonen selskapets ambisjon om å doble salget i Nord-Amerika i løpet av de neste fem årene. Hun fremhevet også Nokian Tyres sitt mål om å lede hele dekkindustrien inn mot en bærekraftig produksjon, samt sørge for at selskapet er en ettertraktet arbeidsgiver.

Økende global produktportefølje og bedre kundebehandling

Den nye fabrikken vil produsere sine første dekk i 2020. Samlet vil anlegget fokusere på det økende spekteret av bil- og lette lastebildekk, spesifikt for det nordamerikanske markedet. Den totale produksjonskapasiteten på 4 millioner dekk vil bli tatt i bruk innen 2022. Dette vil tillate Nokian Tyres å møte den økende etterspørselen i hele Nord-Amerika.

Ifølge selskapet vil anlegget også sørge for at kundeservice vil bli forbedret gjennom kortere produksjonstid og forbedret fleksibilitet. Mens Dayton-fabrikken vil betjene nordamerikanske kunder mer effektivt, vil den også frigjøre kapasitet fra andre fabrikker for å betjene andre vekstmarkeder.

- Vi investerer i fremtidig vekst. Totalt salg er anslått å øke, og ytterligere produksjonskapasitet vil være nødvendig. Alle tre fabrikkene vil ha viktige roller i Nokian Tyres’ vekstplan, ved å betjene ulike markedsområder, sier Pontus Stenberg, Vice President of Sales.

- Vi vil kunne styrke vår globale konkurranseposisjon ved å installere ledende teknologi. Med økt produksjonskapasitet kan vi redusere leveringstidene, øke produktporteføljen og styrke vår generelle evne til å betjene våre kunder globalt, oppsummerer Stenberg.

Mer info: https://www.nokiantyres.no/daytonfactory/

Ytterligere informasjon:

Antti-Jussi Tähtinen, Vice President, Marketing and Communications, tel. +358 10 401 7940

[email protected]