to. oktober 28 12:00 2021 i kategorier Produkt pressemeldinger, Selskapsnyheter

Det nye sommerdekket Nokian Tyres Nordman SX3 gir god sikkerhet og forbedret kjørelengde til små familiebiler

Nokian Tyres sin sommerdekkfamilie, Nordman, er utviklet for å møte utfordringene som kommer med den nordiske sommeren. Med gode kjøreegenskaper og stabilitet under varierende værforhold, fremstår Nordman SX3 som et attraktivt valg.

Det nye Nordman SX3-dekket føles balansert og komfortabelt både i regnvær og på solvartm asfalt. Nokian Tyres sørger med sin innovative Coanda-teknologi for at vannet som samler seg mellom dekket og veien ledes effektivt bort, slik at vannplaning forhindres. Coanda-teknologien har tidligere blitt brukt både i luftfartsindustrien og på Formel 1-biler med stor suksess. 

Stammen og gummiblandingen er utviklet for røffere veier, og gir god kjørelengde. Med et omfattende dimensjonsutvalg på 13 til 16 tommer, passer dekkene godt til både små og mellomstore familiebiler. Dekket kommer i hastighetsklassene T (190 km/t) og H (210 km/t). Nordman-dekkene er spesielt rettet mot de nordiske markedene og Russland. Hele dimensjonsutvalget vil være tilgjengelig hos forhandlere våren 2022.
  
Effektiv mot vannplaning og enkelt å håndtere

Dekkets sikkerhetsfunksjoner og gode slitestyrke kommer av det stilige dekkmønsteret og den holdbare gummiblandingen, som er særlig utviklet for de krevende veiforholdene i Norden.

– Sikkerhet og holdbarhet trekkes fram som de viktigste egenskapene for forbrukerne. Filskift blir enkelt og trygt takket være Nordman SX3 sine stabile kjøreegenskaper. Gummiblandingen gjør dekket godt rustet for krevende veier. Flere ulike innovasjoner gir ytterligere sikkerhet ved plutselig regnvær, sier utviklingssjef i Nokian Tyres, Marko Rantonen.

Dekkets ytre skulder forholder seg stiv når du svinger, noe som gjør kjøringen presis og stabil. Aggressive Blade grooves skjærer gjennom mønsterblokkene i dekkets midtområde. Her lagres vann før det ledes ut i de langsgående sporene. Coanda-teknologien bistår også til å lede vann bort fra de langsgående sporene, og forhindrer dermed effektivt vannplaning.

– Den buede formen på mønsterblokkene akselererer vannstrømmen fra de langsgående sporene og ut til de tverrgående sporene. Coanda-effekten refererer til hvordan vannstrøm har en tendens til å ledes mot nærmeste flate. Denne effekten er også utnyttet i utviklingen av aerodynamikken på flyvinger og Formel 1-biler, forklarer Rantonen.

Trumpet sporene, som befinner seg i skulderpartiet, lagrer vann og fjerner det effektivt fra de tverrgående sporene. Dette gir dobbel effekt mot vannplaning, og gjør at dekket beholder sine gode vannplaningsegenskaper gjennom hele levetiden.

Bærekraftig sikkerhet og kjørekomfort

Gummiblandingen tilpasser seg enkelt til endringer i temperatur og ulike kjøreforhold. Med forbedret beskyttelse mot kuttskader og punktering er man sikret god holdbarhet på dekkene.

Komforten er økt med bruk av Silent Groove-design, som brukes til å kontrollere støy både innvendig i bilen og utenfor. De halvsirkulære fordypningene på innsiden av de langsgående sporene reduserer luftmotstanden, noe som fører til lavere drivstofforbruk og økt kjørelengde.

Gode dekk er avgjørende for trafikksikkerheten. Driving Safety-indikatoren (DSI) i dekkets senterområde indikerer gjenstående mønsterdybde. Nummeret gir deg muligheten til å undersøke det gjenstående mønsteret i millimeter, og vanndråpesymbolet forsvinner når mindre enn 4 mm av mønsterdybden er igjen.

Informasjonsområdet på siden av dekket har plassering- og lufttrykkindikatorer, som gjør det mulig å notere lufttrykk og hvor dekket har vært plassert på bilen ved dekkskifte. Komfort og sikkerhet er ytterligere forbedret med et ytterligere felt, som kan brukes til å notere ned boltenes strammemoment.

Nordman-sommerdekkene er din mest stabile partner på veien

Nordman-dekkene er godt rustet for temperatursvingninger, og takler dårlige veiforhold med glans. De nye dekkene er derfor en stabil partner, uansett bilmodell. Nordman SZ2 er perfekt for kjøring i høye hastigheter, og gjør det enkelt å holde kontroll over bilen på både vått og tørt underlag. Nordman S2 SUV-dekkene er spesielt utviklet for SUV-er, og er et effektivt og trygt valg for kjøring i både by og skog.

Nordman-sommerdekkene representerer midt-segmentet i Nokian Tyres sitt omfattende produktutvalg. Det gir med andre ord svært god valuta for pengene, og er et utmerket alternativ til Hakka-dekkene, som er det absolutt ypperste innen premium segmentet.

Nokian Tyres Nordman SX3 – Balansert, presis, og stillegående

  • Stabilt ved unnamanøvre, effektivt mot vannplaning
  • Enkelt og lettkjørt
  • Stabil kjørelengde – god til å håndtere overraskelser som kan dukke opp på de nordiske veiene

De viktigste innovasjonene:

Coanda-teknologi. Effektiv forhindring av vannplaning. Den buede formen på mønsterblokkene akselererer vannstrømmen fra de langsgående sporene til de tverrgående sporene. Evnen til å motstå vannplaning opprettholdes gjennom hele dekkets levetid.

Blade grooves. Sikkerhet på våte veier. Aggressive Blade-spor skjærer gjennom mønsteret i dekkets senterområde. Her lagres vann effektivt før det ledes ut mot de langsgående sporene.

Trumpet spor. Forhindrer vannplaning. Skulderpartiene har Trumpet spor som lagrer vannet som samler seg mellom dekket og veien, og fører det effektivt fra hovedsporene og ut til tverrsporene, noe som bedrer grepet.

Silent Groove-design. Bedre kjørekomfort. De halvkuleformede fordypningene på veggene i de tverrgående sporene gir bedre kjørekomfort. Denne innovasjonen reduserer både innvendig og utvendig støy. Designet reduserer også luftmotstand og kjøler ned dekkets overflate, noe som igjen forbedrer slitestyrken.

 

Les mer og last ned produktbilder og video:

Les mer om Nokian Tyres Nordman SX3:

https://www.nokiantyres.no/sommerdekk/nokian-tyres-nordman-sx3/

Last ned produktbilder og video:

www.nokiantyres.com/nordmansx3PR

 

For ytterligere informasjon:  

Nokian Tyres plc,

Produktssjef Petri Luoma, tel. +358 (0)10 401 7889 
[email protected]

Sjef for innholds- og produktsmarkedsføring Teemu Sainio, tel. +358 (0)10 401 7296
[email protected]

 

Twitter I YouTube I Facebook I LinkedIn I Instagram