ty. juni 21 08:15 2005 i kategori Selskapsnyheter

Økt sikkerhet med punkteringssikre vinterdekkTil høsten kan du kjøpe Nokian Tyres mest etterspurte vinterdekk som punkteringssikre dekk. Nokian Tyres benytter den såkalte run-flat teknologien, som innebærer at dekksidene er kraftig forsterket slik at dekket beholder sin form selv uten luft. Etter en punktering kan man kjøre ca. 100 kilometer på dekket.

Run flat-dekk finnes allerede på markedet, og teknikken blir stadig mer utbredt. Dekktypens andel av totalmarkedet er likevel fortsatt beskjeden – bare 0,25 prosent av alle solgte dekk i Europa i 2004 var run flat-dekk. Sammenlignet med året før, ble det imidlertid solgt tre ganger så mange dekk av denne typen i fjor, og etterspørselen er ventet å øke ytterligere i år. Halvparten av de solgte run flat-dekkene siste år, var vinterdekk.

Vinterdekkene Nokian Tyres produserer med denne teknologien har kraftig forsterkede dekksider, og den ekstra bærekomponenten dette innebærer gjør det mulig for dekket å bære bilens vekt også uten luft.

Opp til 15 mil med punktert dekk


Etter punktering er det mulig å kjøre ca. 50 kilometer med dekket dersom bilen er fullastet. Er sjåføren alene i bilen, øker denne distansen til ca. 150 kilometer. Nokian Tyres anbefaler at man ikke kjører fortere enn 80 km/t med et punktert run flat-dekk. Er veien svært glatt, bør ikke hastigheten overstige 50 km/t.

Av sikkerhetsgrunner kan run flat-dekk bare monteres på biler med integrert dekktrykkontroll eller annet system for overvåking av lufttrykket i dekkene med varsling ved trykkfall. Uten et system for dekktrykkovervåking er det nesten umulig å oppdage en punktering.

Nokian Tyres har gjennomført omfattende tester av sine nye run flat-produkter under krevende vinterforhold – i ekstrem kulde, snø, snøslaps og på is.

I første omgang produserer Nokian Tyres ni run flat-produkter med tre ulike mønstre (Nokian Hakkapeliitta 4, Nokian Hakkapeliitta RSi og Nokian WR) og i tre dimensjoner: 195/55 R 16, 205/55 R 16 og 225/45 R 17.

Nokian Tyres starter levering av run flat-produkter i september 2005.

For nedlasting av fotos: https://www.nokiantyres.com/runflat

Mer informasjon:
Adm. direktør Bjørn Kamphus, tlf. 64847700, [email protected]
Produktutviklingssjef Teppo Huovila, tlf. +358 3 340 7701
[email protected]
Teknisk kundeservicesjef Matti Morri, tlf. +358 3 340 7621
[email protected]

www.nokiantyres.com