to. januar 24 08:19 2008 i kategori Selskapsnyheter

Nokian Hakkapeliitta-familien vokser:


Nye vinterdekk for ulike kjøretøyNokian Tyres produktutvalg utvides nå med tre nye Hakkapeliitta vinterdekk. Det nyeste piggfrie vinterdekket for personbiler er Nokian Hakkapeliitta R, og samtidig lanseres en egen versjon for SUV-modeller. Det tradisjonelle Hakkapeliitta vinterdekket går goså inn på et helt nytt marked: Nokian Hakkapeliitta Truck E er det første Hakkapeliitta-dekket for lastebiler og busser. Samtlige nye produkter markedsføres på Nokian Tyres kjernemarkeder i Norden og Russland.

Utgangspunktett for utviklingsarbeidet med alle de nye dekkene var å utvikle ekte vinterdekk som fungerer sikkert og pålitelig under krevende og varierende forhold på både våte og isete veier. Dekkene møter alle de krav som et varmere klima stiller, og klarer de ekstreme værforholdene som også blir stadig mer vanlige. De nye dekkene tilpasser seg raskt til plutselige endringer i temperatur og føreforhold.

Topp grep – lave utslipp

På siden av nye Hakkapeliitta R står teksten ultra low rolling resistance. Dette bekrefter at dekket har meget lav rullemotstand, noe som reduserer drivstofforbruket og dermed CO2-utslippene.

På en kjørestrekning på 4.000 mil kan drivstofforbruket reduseres med opptil 200 liter, noe som med våre drivstoffpriser kan innebære en besparelse på rundt 2.500 kroner. Samtidig blir CO2-utslippene 480 kg lavere. Også andre skadelige utslipp som gir dårligere luftkvaliteten blir redusert.

Rullemotstanden i Nokian Hakkapeliitta R er redusert uten at dette har gått ut over grepsegenskapene. Dekket har kortere bremselengde på isete, snødekte og fremfor alt våte veier. Våtgrepet er blitt betydelig bedret takket være pumpelamellene som er en ny, patentert innovasjon. Grepsegenskapene er forbedret ved hjelp av en ny gummiblanding for nordiske forhold.

Dekket har hastighetsmerking R (170 km/t), noe som er høyere enn for de fleste konkurrentene. Markedets bredeste utvalg omfatter 44 ulike dimensjoner fra 13 til 20 tommer, og salget av Nokian Hakkapeliitta R starter høsten 2008.

Nokian Hakkapeliitta R SUV – nytt piggfritt SUV-vinterdekk

Nokian Hakkapeliitta R SUV er et piggfritt vinterdekk som gir stabile og sikre kjøreegenskaper for tunge SUV-modeller. Dekket har mange lignende innovasjoner som det nye friksjonsdekket Hakkapeliitta R for personbiler. Nokian Hakkapeliitta R SUV har et mønster og en gummiblanding som gir meget godt grep på isete og våte veier.

Kjørestabilitet var et viktig utgangspunkt for utviklingsarbeidet med det nye dekket. Stabile og robuste kjøreegenskaper er spesielt viktig når man kjører med en stor og tung SUV-modell. Også Hakkapeliitta R SUV har lav rullemotstand og ruller lett, noe som sparer drivstoff.

Nokian Hakkapeliitta R SUV passer til nesten alle dagens SUV-modeller med et produktutvalg som strekker seg fra 16 til 20 tommer.

Det nye SUV-dekket er hastighetsmerket R (maks. 170 km/t), mens de fleste av konkurrentene ligger i hastighetsklasse Q (160 km/t). Salget i Norden og Russland – og på øvrige hovedmarkeder – starter våren 2008.

Hakkapeliitta dekk nå også for tunge kjøretøy

Hakkapeliitta Truck-produktfamilien er spesielt utviklet for nordiske og russiske buss- og lastebilsjåfører som vil ha godt veigrep og stabile kjøreegenskaper. Det vil suksessivt bli lansert nye produkter i Hakkapeliitta Truck produktfamilie.

Nokian Hakkapeliitta Truck E (Extreme) er resultatet av flere års utviklingsarbeid, og er spesielt rettet mot gods- og spesialtransport, busser og tømmerbiler. Det nye dekket har meget gode greps- og slitasjeegenskaper.

Det nye Hakkapeliitta drivhjulsdekket er både økonomisk og miljøvennlig. Dekket ruller lett, noe som sparer drivstoff. Som alle andre Nokian-dekk, produseres dekket uten merkepliktige, skadelige høyaromatiske oljer (HA-oljer).

Salget av Hakkapeliitta Truck E starter i august i Norden og Russland.

Mer informasjon:

Teppo Huovila, produktutviklingssjef, tlf. +358 10 401 7701,
[email protected]


Bjørn Kamphus, adm. direktør Nokian Dekk AS, tlf. 6484 7740,
[email protected]

Jan-Erik Sofiedal, produktspesialist Nokian Dekk AS, tlf. 6484 7735,
[email protected]

www.nokiantyres.com/HakkapeliittaR

www.nokiantyres.com/HakkapeliittaRSUV

www.nokiantyres.com/HakkapeliittaTruckE