fr. november 20 01:00 2020 i kategori Selskapsnyheter

Nokian Tyres inkludert i den prestisjefulle Dow Jones Sustainability-indeksen igjen – er blant de mest bærekraftige børsnoterte selskapene i verden

Nokian Tyres har igjen blitt inkludert i Dow Jones (DJSI) World bærekraftsindeks, for fjerde år på rad. Selskapet har i tillegg blitt inkludert i DJSI Europe-indeksen, som setter enda strengere krav til selskapene. Inkluderingen i disse to indeksene betyr at Nokian Tyres er blant de mest bærekraftige børsnoterte selskapene i verden. I rangeringen fikk selskapet hele 100 poeng innen kategoriene «Product Quality & Recall Management», «Environmental Reporting», «Environmental Policy & Management» og «Social Reporting».

— Vi er stolte av å være ledende innen bærekraft og stolte av å motta denne anerkjennelsen. I mai 2020 ble Nokian Tyres det første dekkfirmaet som fikk sine vitenskapsbaserte mål for CO2-reduksjon offisielt godkjent. Vårt globale team fortsetter å jobbe hardt for å nå disse målene, og for å kontinuerlig forbedre oss på bærekraft, sier konsernsjef Jukka Moisio.

På seks år har Nokian Tyres redusert CO2-utslipp fra produksjonen sin med hele 44 prosent. Rullemotstanden til Nokian Tyres sine dekk er også redusert med 8 prosent i snitt, noe som tilsvarer eksosgassen til 65 000 biler i året. Målet med arbeidet er å gjøre produktene mer miljøvennlige, uten at det går utover sikkerheten.

Indeksen viser verdens mest bærekraftige selskaper, som inkluderer Nokian Tyres

DJSI World er satt sammen av bedriftsledere innen global bærekraft. Disse er identifisert av SAM, som nå er en del av S&P Global. Hvert år vurderer SAM mer enn 7 300 selskaper over hele verden. I evalueringen av bedriftene er kriteriene fokusert på aspekter som er bransjespesifikke og økonomisk vesentlige. Dette har blitt gjort siden 1999.

For investorer er dette en høyt verdsatt og omfattende bærekraftsvurdering av bedriftene. Årets vurderinger er gjort på resultatene fra 2019. Bare de ledende selskapene i hver bransje blir inkludert i indeksen.

Nokian Tyres plc

Päivi Antola
SVP, Corporate Communications and Investor Relations

For ytterligere informasjon, kontakt:  

Teppo Huovila, Vice President, Quality and Sustainability, tel. +358 10 401 7701