ty. september 5 06:00 2006 i kategori Selskapsnyheter

Nokian Tyres lanserer to nye sommerdekk for lette lastebiler og vansNokian Tyres fornyer nå sitt utvalg av dekk for lette lastebiler og minibusser med lanseringen av to nye dekk: Nokian Hakka C Cargo og Nokian Hakka C Van. Nokian Hakka C Cargo er utviklet for lette lastebiler, og Nokian Hakka C Van for minibusser.

De nye dekkene inngår i Nokian Hakka sommerdekkfamilie, og er utviklet for å møte optimalt de kravene lette lastebiler og minibusser stiller til dekk. Dermed er de godt egnet for krevende yrkeskjøring: Minibusser i taxidrift, distribusjonsbiler – eller tunge kolli til eksempelvis et entreprenørfirma. Uansett bruksområde må dekkene kunne oppfylle høye krav.

Hakka C Cargo bærer lett selv tung last, mens Hakka C Van er utviklet for lettere lass og persontransport. Begge dekk finnes i 16 forskjellige dimensjoner, og salget starter våren 2007.

Begge dekk inngår i den nye Hakka-familien, noe som innebærer at de er spesielt utviklet for krevende nordiske kjøreforhold.

Nokian Hakka C Cargo Triangelstøtte forsterker skulderområdet
Mønsteret på Nokian Hakka C Cargo er ikke retningsbestemt. Dekket har konstruksjon og mønster lignende et lastebildekk. Det kan uten problemer bære så tunge lass som lette lastebiler kan transportere.Den såkalte triangelstøtten er en ny innovasjon. Triangelformede avstivninger øker sidestivheten i skulderområdet betydelig, noe som er spesielt viktig når man kjører med tungt lass. Takket være denne innovasjonen reduseres dekkslitasjen, samtidig som dekket beholder sin form mye lenger.

På skulderområdet finnes spesielle kjølehull, som sammen med det åpne mønsteret minimerer varmeutviklingen. Det stabile skuldermønsteret sammen med de kraftige sidehjørnene gir god kjørestabilitet.

Nokian Hakka C Van Sikkert og presist dekk for minibusser
Nokian Hakka C Van har et asymmetrisk inside-outside mønster som gir presise og komfortable kjøreegenskaper. På midtribben finnes et bølgeformet mønster som kalles bølgestøtte. Dette forbedrer dekkets sidestivhet, gjør det slitesterkt og hjelper til å beholde dekkets form lenge. Bølgestøtten reduserer også vannplaningsrisikoen betydelig.Van-dekket er utviklet for minibusser, som ofte har personbillignende kjøreegenskaper. Dekklyden er meget lav, både inne i bilen og ved passering, takket være den optimaliserte fordelingen av mønsterblokkene og den skreddersydde konstruksjonen for nettopp minibusser.

Med sine komfortable og presise kjøreegenskaper egner Nokian Hakka C Van seg meget godt til taxibruk. Spesielt på bygda er minibusser vanlige som taxi.

Inforute for lufttrykk og bjørkeløvsymbol


Begge de nye Nokian Hakka dekkene har gummiblandinger som er spesielt utviklet for denne type dekk. Dekkene er produsert uten høyaromatiske oljer som er klassifisert som skadelige. Dette illustreres med bjørkeløvsymbolet på dekksiden.

I yrkeskjøring og med tungt lass er det viktig at dekkene har riktig lufttrykk. Dekk med korrekt trykk gir bedre kjøreegenskaper, og reduserer både rullemotstand og drivstofforbruk. På samme måte som Nokian Tyres personbildekk har nå også de nye C-dekkene en inforute der man kan markere det riktige lufttrykket.

Innovasjoner og produktforbedringer


Triangelstøtte
- Forsterker skulderområdet på Nokian Hakka C Cargo
- Bedre sidestivhet, holdbarhet og form
- Bærer tungt lass uten problemer
- Dekket blir ikke for varmt, og avkjøles raskt

Bølgestøtte
- Reduserer vannplaningsrisiko
- Gir bedre sidestivhet, holdbarhet og form

Mudstopper tetningsring
- Hindrer sand og smuss i å trenge inn mellom dekk og felg

Mer informasjon:
- Produktutviklingssjef Teppo Huovila, Nokian Tyres plc, +358 3 340 7701
- Utviklingssjef Allan Ostrovskis, +46 70 244 8820
- www.nokiantyres.com/brand