on. oktober 14 10:49 2015 i kategori Produkt pressemeldinger

Nokian Tyres til topps igjen

Nokian Hakkapeliitta 8 og Nokian Hakkapeliitta R2 kåret til beste pigg og piggfrie dekk i Autor Motor og Sport sin vinterdekktest.

For andre gang i år har vinterdekkene til Nokian Tyres stukket av med seieren i en viktig vinterdekktest. Bilmagasinet Auto Motor og Sport har sammenlignet vinterdekkene til seks av de ledende dekkprodusentene i det nordiske markedet. Nokian Hakkapeliitta 8 vant i kategorien for piggdekk, det samme gjør Nokian Hakkapeliitta R2 i den piggfrie klassen. Begge dekkene får 10 av 10 mulige poeng for bremsing på is.

Nokian Hakkapeliitta R2

For kort tid siden vant de samme dekkene den årlige vinterdekktesten i NAFs bilmagasin Motor. Nokian Hakkapeliitta vinterdekk har også vunnet alle de viktigste vinterdekktestene i Sverige, Finland og i Russland i år. Hittil har Nokian Tyres’ vinterdekk vunnet over 20 tester.

– Dette er utrolig gøy. Vi er veldig stolte over at våre dekk gjør det så godt i de to viktigste vinterdekktestene her i Norge. Resultatet fra testene til både Auto Motor og Sport og Motor bekrefter at våre dekk er godt tilpasset nordiske forhold. Vi ønsker å bidra til at norske bilister kan gå en trygg og sikker vinter i møte, med vinterdekk som gir den beste kjørekomforten og drivstoffeffektiviteten på markedet, sier Fredrik Hauge, produktsjef i Nokian Dekk.

Klart best på is Testførerne hos Auto Motor og Sport skriver at Nokian Hakkapeliitta 8 har et godt sidegrep og gir en trygg og sikker opplevelse på snøføre. Dekket oppfører seg stabilt, selv under kraftig oppbremsing, og gir en presis respons på is. Nokian Hakkapeliitta 8 har 6,5 meter kortere bremselengde på is enn det dårligste dekket i testen.

I kategorien for piggfrie dekk har også Nokian Hakkapeliitta R2 testens korteste bremselengde på is. Testførene skriver at dekket er velbalansert og lett å styre, med solid veigrep ved akselerasjon og høy bremseevne på snø. På isete føre har dekket en helt overlegen sidestabilitet og kjører presist gjennom svinger. Dekket får toppscore i testene for bremsing, sidegrep og akselerasjon på is.

Begge dekkene gjør det også best i testene for rullemotstand og kan i tillegg vise til det laveste drivstofforbruket blant konkurrentene.

Kort om testen Auto Motor og Sport sin vinterdekktest sammenligner seks «premium» dekkmerker i dimensjon 225/45 R17. Dette er en dimensjon som brukes av mange av de vanligste bilmodellene. Testen sammenlikner dekkenes bremseevne, kjøreegenskaper, kjørefølelse, rullemotstand, drivstofføkonomi og akselerasjon. Dekkene er testet gjennom flere måneder på varierende underlag og ved ulike temperaturer for å sikre et sammenlignbart resultat.

Hele testen kan leses i utgave nr. 10 av Auto Motor og Sport, som er ute nå.  

Mer informasjon:

https://www.nokiantyres.no/vinterdekk/nokian-hakkapeliitta-8/ 
https://www.nokiantyres.no/vinterdekk/nokian-hakkapeliitta-r2/ 
https://www.nokiantyres.no/bedriften/nyhetsartikkel/dobbeltseier-til-nokian-i-arets-vinterdekktest/ 

Video:

Nokian Hakkapeliitta 8 – https://youtu.be/NPIDciOLnQ0

Nokian Hakkapeliitta R2 – https://youtu.be/wMwHoXW0c0A 

Kontaktpersoner:

Fredrik Hauge, produktsjef, Nokian Dekk AS, tlf. 64847700, fredrik.hauge(at)nokiantyres.com