må. mars 2 02:17 2015 i kategori Produkt pressemeldinger

Øker utvalget med 30 prosent:

Dette er årets sommerdekk fra Nokian Tyres

Nokian Tyres Hakka sommerdekk-familie vokser stadig. Siden i fjor sommer har verdens nordligste dekkprodusent utvidet sitt utvalg av sommerdekk med 30 prosent, og tilbyr nå fire nye sommerdekk til varebil og SUV med førsteklasses grep og kjørekomfort.

Nokian Hakka Black SUV

Nokians produktutvalg for SUV-segmentet utvider seg stadig og er det mest moderne på markedet. I gummiblandingen tar de blant annet i bruk «aramid fibre» som også brukes av luftfarts- og militærindustrien. Den ekstremt sterke konstruksjonen i sideveggene gir slitestyrke og øker sikkerheten når man ferdes på krevende veiforhold.

- Våre nye SUV-dekk tåler påkjenningen fra hull og groper i asfalten, noe som ikke er uvanlige forhold på norske sommerveier. Dekkenes unike slitestyrke, kombinert med presise kjøreegenskaper, er spesialtilpasset det voksende SUV- markedet i Norge, sier Fredrik Hauge, produktsjef i Nokian Dekk AS.

Voksende utvalg av SUV-produkter

De siste tilskuddene til Nokians sommerdekk-famile, Nokian Hakka Black SUV og Nokian Hakka Blue SUV, har dominert i magasintester i både Norden og Europa. Det allsidige Nokian Hakka Blue SUV er laget for populære små og mellomstore SUVer, mens det sporty Nokian Hakka Black SUV er utviklet for de største SUVene i bilparken. Nokian tilbyr også dekkene Nokian Rotiiva AT og Nokian Rotiiva AT Plus som er spesielt utviklet for lastebiler, større SUVer og pickups; sistnevnte dekk er også egnet for lett offroad kjøring.

I tillegg til de nye SUV-dekkene introduserer Nokian Tyres også det nye varebildekket Nokian Hakka C2. Et sikkert og stabilt varebildekk som enkelt bærer tung last, uten at det går på kompromiss med kjørefølelsen. Den nye serien varebildekk bruker samme dekkmønster til både lettere og tyngre varebiler.

Testet over 15 000 sommerdekk

I tillegg til de nye SUV-dekkene, inkluderer Nokian’s Hakka sommerdekkfamilie også et voksende utvalg dimensjoner for personbiler. Årets utvalg utvides blant annet med det lettrullende dekket Nokian Hakka Green, det sporty Nokian Hakka Black, og det pålitelige Nokian Hakka Blue – et dekk spesielt laget for familiebiler, med svært gode vannplaningsegenskaper.

- Vår intensive testing gjør at vi kan tilby de sikreste sommerdekkene for nordiske veier. I fjor testet vi over 15.000 sommerdekk. Vårt nære samarbeid med ledende bilprodusenter sikrer at våre Hakka sommerdekk utnytter den nyeste teknologien på best mulig måte, sier Hauge.

Ved kjøp av Nokian Hakka sommerdekk medfølger også Hakka Garantien. Dersom et av dekkene dine blir ødelagt, og ikke kan repareres, vil Nokian erstatte dekket med tilsvarende produkt, gratis. Gitt at det ødelagte dekket har vært brukt på normal måte og er riktig montert. Hakka Garantien er gyldig i ett år etter kjøpet og til en mønsterdybde på fire millimeter.

Nokian Hakka Black SUV - Topp ytelse og ekstrem holdbarhet

De presise kjøreegenskapene og den unike holdbarheten til det sporty Nokian Hakka Black SUV gir de som kjører kraftige SUVer full glede av bilens egenskaper. Hakka Black SUV er utviklet for de største SUVene og utvalget dekker størrelsene 17-22 tommer og hastighetene V (240 km/t), W (270 km/t), og Y (300 km/t). 

Hovedinnovasjoner: Nokian Aramid Sidewall teknologi hindrer skader på sideveggen. Trumpet Grooves og Blade Grooves gir sikkerhet på våte veier. Black Coral Silica gummiblanding gir mer presise kjøreegenskaper og bedre grep på vått underlag.

Les mer: https://www.nokiantyres.no/sommerdekk/nokian-hakka-black-suv/

Bilder: www.nokiantyres.com/HakkaBlackSUV

Se video: http://youtu.be/u00rU28qq98

Nokian Hakka Blue SUV - kjørekomfort og slitestyrke som aldri før

Nokian Hakka Blue SUV er et dekk for variert SUV kjøring, som tåler den aller røffeste bruken samtidig som det sparer drivstoff. Det komfortable og sporty dekket gir deg mye kjøreglede da det har god slitestyrke og meget sterke sidevegger. Utvalget består av totalt 32 produkter, med størrelser fra 15 til 18 tommer. De tilgjengelige hastighetene er T (190 km/t), H (210 km/t), og V (240 km/t).

Hovedinnovasjoner: Nokian Aramid Sidewall teknologi hindrer skader på sideveggen. Trumpet Grooves og Blade Grooves gir sikkerhet på våte veier. Blue Coral Silica gummiblanding gir bedre grep på tørre og våte veier og mindre drivstofforbruk.

Les mer:https://www.nokiantyres.no/sommerdekk/nokian-hakka-blue-suv/

Bilder: https://www.nokiantyres.com/HakkaBlueSUV

Se video: http://youtu.be/JS8tJoBGlvo

Nokian Hakka C2 varebildekk - Kontrollert stabilitet og holdbarhet

Stålbeltekonstruksjonen og gummiblanding er optimalisert for å bære tung last på en enkel, sikker, og presis måte. Den nye gummiblandingen Aqua Grip C gir et etterlengtet grep på vått underlag. Nokian Hakka C2 er komfortabelt å kjøre, har lav rullemotstand noe som gir mindre CO2 utslipp. Vi tilbyr markedets bredeste utvalg, på totalt 20 produkter, fra 14 tommer opp til 17 tommer.

Les mer: https://www.nokiantyres.no/sommerdekk/nokian-hakka-c2/

Bilder: www.nokiantyres.com/HakkaC2

Nokian Rotiiva AT og Rotiiva AT Plus - Robust holdbarhet

Nye Nokian Rotiiva AT og AT Plus sommerdekk er utviklet for lette lastebiler og pickuper; det fungerer utmerket på asfalt, men kan også takle lettere offroad kjøring. Den nye gummien i slitebanen sikrer en lengre levetid.

Les mer:
https://www.nokiantyres.no/sommerdekk/nokian-rotiiva-at/ 
https://www.nokiantyres.no/sommerdekk/nokian-rotiiva-at-plus/

Nokian Hakka personbildekk

Nokian Hakka Black – Høy ytelse for sportslig kjøring

Les mer: www.nokiantyres.no/sommerdekk/nokian-hakka-black/

Bilder: www.nokiantyres.com/HakkaBlack

Video: http://youtu.be/t9fZeEGmBdk

Nokian Hakka Blue –Topp sikkerhet på våte veier

Les mer: www.nokiantyres.no/sommerdekk/nokian-hakka-blue/

Bilder: https://www.nokiantyres.com/HakkaBlue

Video: http://youtu.be/TcQpuiubS2Y

Nokian Hakka Green - Lettrullende og sikkert under skiftende forhold

Les mer: www.nokiantyres.no/sommerdekk/nokian-hakka-green/

Bilder: https://www.nokiantyres.com/HakkaGreen

Video: http://youtu.be/wqebSYA0Dx0

Les mer:

Video: Unik holdbarhet – Nokian Aramid sideveggkonsept
http://youtu.be/N5LvBke-UqY

Video: Nokian sommerdekk – ekstremtesting
http://youtu.be/WZy9SCkV2TQ

Ekstra sikkerhet for nordiske veier:
https://www.nokiantyres.no/hakkagaranti/

Kontaktpersoner:

Fredrik Hauge, produktsjef, Nokian Dekk AS, tlf. 64847700, fredrik.hauge(at)nokiantyres.com

Juha Pirhonen, sjef for produktutvikling, Nokian Tyres plc., tlf. +358 10 401 7708 juha.pirhonen(at)nokiantyres.com

Matti Morri, sjef for teknisk kundeservice, Nokian Tyres plc., tlf. +358 10 401 7621, matti.morri(at)nokiantyres.com