to. november 24 03:06 2016 i kategorier Produkt pressemeldinger, Selskapsnyheter

Slik tar du vare på vinterdekkene dine

Nå er det på overtid med å bytte til vinterdekk. En god tommelfingerregel er å bytte til vinterdekk når det er vanlig med nattefrost. Ved hjelp av noen enkle grep kan du øke livslengden til dine vinterdekk, i tillegg til sikkerheten og komforten.

Slik tar du vare på vinterdekkene dine

Temperaturen påvirker lufttrykket

I hele landet et det typiske vinterværet skiftende mellom varmt, kjølig og ordentlig kaldt. Disse store temperaturvariasjonene påvirker luftrykket i dekkene, deres levetid og din sikkerhet.

Temperaturen påvirker lufttrykket

- I garasjen kan temperaturen være + 10 grader, mens utetemperaturen kan være - 20. Temperaturene om vinteren kan være varierende. Lufttrykket i dekkene minsker med 0,1 bar hver gang temperaturen går ned med 10 grader. Det er derfor smart å øke lufttrykket med 10 % fra bilprodusentens anbefaling for å være forberedt. For lavt lufttrykk er dekkets verste fiende, sier Hauge.

Sjekk mønsterdybden

Mønsterdybden bør være fire millimeter for at dekket skal ha sikre kjøreegenskaper om vinteren. Nokian Tyres var tidlig ute med slitasjevarsleren DSI, som viser mønsterdybden. I dag har alle dekk fra Nokian Tyres denne innovasjonen som viser når det er på tide å kjøpe nye dekk.

Oppbevar dekkene riktig

For høy temperatur og direkte sollys er ikke bra for dekk. Det er derfor viktig å lagre dekkene under riktige forhold. Helst i et mørkt rom med temperatur mellom 10-15 grader.

Lufttrykk
https://www.nokiantyres.no/innovativt-arbeide/dekkfakta/luftrykk/

Dekktips
https://www.nokiantyres.no/innovativt-arbeide/dekkfakta/tips-for-dekkvedlikehold/

Mer informasjon
www.nokiantyres.no

Kontaktinformasjon:

Fredrik Hauge Produktsjef, Nokian Dekk. Tlf. 64847700 [email protected]

Twitter: https://twitter.com/NokianTyresCom  
YouTube: www.youtube.com/NokianTyresCom 
Facebook: www.facebook.com/nokiantyresnorge 
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/nokian-tyres-plc