Høyere lufttrykk i vinterdekkene

Temperatur har stor betydning for lufttrykket i dekk. Derfor anbefaler vi at du øker lufttrykket med 0.2 bar i vinterdekkene dine, i forhold til hva som står som anbefalt i instruksjonsboka til din bil. Temperaturen i en varm garasje kan være så mye som 30 ˚C høyere enn ute temperatur. Hvis du da sjekker lufttrykket inne i garasjen, vil det være for lavt i forhold til temperaturen ute.

Eksempel: Temperaturen i garasjen er +20 ˚C, mens temperaturen utenfor er -10 ˚C. Sett at du justerer lufttrykket inne i garasjen, må lufttrykket være 0.3 bar høyere for å være riktig når du kommer ut i ute temperatur.

For sommerdekk anbefaler vi å bruke det lufttrykket som står i instruksjonsboken som følger din bil. Lavprofildekk (45 profil og lavere) anbefaler vi et lufttrykk på 2.6 – 3.0 bar.

Bedre sikkerhet og flere kjørte kilometer

I tillegg til lufttrykk må sjåføren også passe på at dekk med rulleretning er korrekt montert på bilen. Se etter en pil på dekksiden, og forsikre deg om at den peker i samme retning som det dekket vil rulle når det er i bruk.

For å få lengst levetid på dekkene, anbefales å bytte plassering på dekkene fra fremaksel til bakaksel og motsatt hver 5,000-10,000 kilometer. Dette vil resultere i jevnere slitasje på alle 4 dekkene.

Dekk merket med M+S (for vinterbruk) bør kjøres inn. De første 500 kilometerne bør du unngå overdreven brems og akselerasjon. Kjører du inn dekkene korrekt i starten vil det øke holdbarheten til piggene, og de vil sette seg bedre i pigghullene.

Finn rett Nokian Tyres vinterdekk til din bil: 
https://www.nokiantyres.no/dekk/personbiler/vinterdekk/