Dekk til Toyota - hvordan velge riktige dekk til din bil

Dekk til Toyota - hvordan velge riktige dekk til din bil

Pålitelige dekk er en viktig del av sikkerheten i trafikken - les våre tips og velg trygge og holdbare dekk til din Toyota.

Finn dekkene som passer best for deg

Hvilke sommerdekk passer til Toyota?

Når du velger sommerdekk bør flere faktorer tas i betraktning, som dekkdimensjon, dekkmerking og andre egenskaper. Ved å velge sommerdekk fra Nokian Tyres som er utviklet for nordiske forhold, kan du stole på at din Toyota vil prestere godt selv under krevende kjøreforhold.

Nokian Tyres Hakka Black 3

Nokian Tyres Hakka Black 3 er et sportslig og høytytende dekk designet for kraftige personbiler, og som gir kompromissløst grep uansett forhold. Hakka Black 3 er spesielt godt egnet for Toyotas kraftigste modeller, som Supra og GR, hvor presis kjørefølelse, manøvrerbarhet og pålitelig grep er ekstra viktig.

I tillegg til sine sportslige egenskaper er den nyeste generasjonen Nokian Tyres Hakka Black 3 mer stillegående og gir en mer komfortabel kjøretur, selv på Norges tidvis grove veier. Dekket gir et pålitelig grep på vått underlag og passer for de varierende kjøreforholdene de utsettes for i Norden.

Enten de sitter på en ordinær familiebil eller på en kraftig sportsbil, gir Hakka Black 3 et pålitelig grep.

Nokian Tyres Hakka Green 3

Nokian Tyres Hakka Green 3 er et miljøvennlig og kostnadsbesparende sommerdekk som ikke går på kompromiss med grepet, selv på våte overflater. Dekkets nye gummiblanding sikrer god slitestyrke, noe som betyr opptil 10.000 ekstra kjørte kilometer sammenlignet med forgjengeren.

Hakka Green 3 er spesielt egnet for Toyotas energieffektive hybrider, hvor dekkets lave rullemotstand ytterligere reduserer drivstofforbruket.

Med flere tiår av produktutvikling og erfaring, har utmerket våtgrep og manøvrerbarhet blitt kombinert med lav rullemotstand og slitesterk gummiblanding for å skape dette førsteklasses dekket.

Nokian Tyres Hakka Blue 3

Nokian Tyres Hakka Blue 3 er et premium sommerdekk med egenskaper tilpasset de skiftende forholdene vi har her i nord.

Velbalanserte Hakka Blue 3 har presise kjøreegenskaper på regnvåte veier og forhindrer effektivt vannplaning. Dekkets Cool Blue Hybrid-slitebaneblanding gir utmerket grep selv ved varierende temperaturer, samtidig som det har god slitestyrke og handling egenskaper på grove veioverflater. Den moderne gummiblandingen reduserer også rullemotstanden, noe som gir lavere drivstofforbruk og lengre rekkevidde for elektriske biler.

Teknologiske fremskritt gjør at kjørekomforten til Nokian Tyres Hakka Blue 3 har blitt ytterligere forbedret, samt at dekkets støynivå er redusert, spesielt på grov asfalt.

Sommerdekk for varebiler og SUV-er fra Toyota

Toyota produserer også varebiler og SUV-er, som har sine egne krav til dekkene på grunn av den høye vekten. Nokian Tyres Hakka Van er et solid og slitesterkt sommerdekk for varebiler og bobiler, som gir en stabil kjørefølelse og utmerket våtgrep. Nokian Tyres Hakka SUV-serien inneholder stabile og pålitelige sommerdekk for Toyotas SUV-er og crossovere.

 

Hvilke vinterdekk passer til Toyota?

Nokian Tyres sine vinterdekk av høy kvalitet er designet for nordiske forhold og er essensielt for trygg kjøring i vintersesongen.

Alle vinterdekk i Hakkapeliitta-serien til Nokian Tyres er laget for den nordiske vinteren, med egenskaper tilpasset Norges utfordrende vinterforhold. Hakkapeliitta-serien inkluderer både piggdekk og piggfrie dekk, og sikrer trygg kjøring på is, snø og slaps.

Vi tilbyr også vinterdekk for Toyota-varebiler og SUV-er. Nokian Tyres Hakkapeliitta LT3 er vinterdekk som gir eksepsjonelt snøgrep og stabilitet for de aller største SUV-ene.

For Toyota-varebiler og bobiler, kan vi blant annet anbefale piggdekket Nokian Tyres Hakkapeliitta C4 for grep på isete veier. Nokian Tyres Hakkapeliitta CR4 er piggfrie dekk som gir kompromissløst grep på snø, har lav rullemotstand og uovertruffen kjørekomfort for varebiler og bobiler.

Til Toyotas elektriske modeller og hybrider anbefaler vi Nokian Tyres Hakkapeliitta EV, som er spesielt designet for elektriske drivlinjer. Disse vinterdekkene vektlegger utmerket grep på is og snø, lav dekkstøy og lav rullemotstand. Lavere rullemotstand betyr lengre rekkevidde per lading og lavere energiforbruk.


Hvilke dekkdimensjoner passer for Toyota?

Toyotas utvalg inkluderer et bredt spekter av kjøretøy, som bruker mange forskjellige dekkdimensjoner. Den enkleste måten å fastslå riktig dekkdimensjon på er å bruke vår søkefunksjon.

Skriv inn bilens registreringsnummer, eller bruk nedtrekkslistene til å fylle inn informasjon angående bilprodusent, årsmodell, motor, og så videre. Klikk på ‘vis resultat’ for å se en full oversikt over hvilke dekk som passer til din Toyota.

Vår søkefunksjon kan dessverre ikke alltid vite hvilken dimensjon dekkene som for øyeblikket er montert på bilen din har. Det kan være lurt å sjekke dimensjonen på de nåværende dekkene dine før du bestiller nye. Du finner dekkdimensjonen i dekkmerkingen som er merket på dekkets sidevegg.

Hvis du er usikker på hvilken dekkdimensjon som passer til bilen din, eller trenger hjelp til å velge de riktige dekkene, kan du alltid forhøre deg med fagfolkene hos en Nokian Tyres-forhandler.


Toyota-hjul

Opp igjennom årene har Toyota brukt hjulstørrelser fra 13 til 20 tommer, avhengig av bilmodellen og årsmodell. De største hjulene brukes normalt på bilprodusentens største SUV-er, men de fleste modellene er utstyrt med mindre hjul.

Du kan finne diameteren på fabrikkmonterte hjul ved å bruke vår dekkvelger og skrive inn bilens modell og motor.

Det er mulig å bytte til en uoriginal dekkdimensjon, og mange gjør det for å forbedre utseende på bilene sine sammen med nye aluminiumsfelger. Du vil finne et bredt utvalg av felger som passer til Toyota hos Nokian Tyres-forhandlere.


Toyota-boltmønster

Når du velger felger, er det viktig å sjekke boltmønsteret på bilen din. Boltmønsteret er et tall som angir antall bolter felgen monteres med på bilens hjulnav og avstanden mellom dem.

For eksempel betyr boltmønsteret 4 x 100, som ofte brukes av eldre Toyota-modeller, fire bolter og en avstand på 100 millimeter mellom bolthullene.

Det er ikke alltid det er mulig å benytte seg av felger fra en Toyota modell til en annen, da Toyota har brukt fire forskjellige boltmønstre i løpet av de siste to tiårene:

 

  • 5 x 114.3 - De fleste nyere årsmodeller
  • 4 x 100 - Eldre modeller som Corolla, Yaris og Aygo
  • 5 x 100 - GT86 og noen eldre modeller
  • 6 x 139.7 - Hiace og Hilux-modeller
  • 5 x 112 - Supra


Hvordan forlenge levetiden til dekkene til din Toyota?

Ved riktig bruk av dekk, samt gode lagringsforhold, kan du forlenge levetiden til dekkene til din Toyota. Det sørger også for at dekkenes ytelse og sikkerhet opprettholdes over tid.


Bruk anbefalt dekktrykk for Toyota

Den enkleste måten å forlenge dekkenes levetid, sikre jevn slitasje og forbedre kjøresikkerheten, er ved å jevnlig sjekke lufttrykket. Ved å bruke dekktrykket anbefalt av bilprodusenten reduserer du også rullemotstanden og sparer penger på drivstoffkostnader.

For vinterdekk anbefales det å bruke et lufttrykk som er 0,2 bar høyere enn det anbefalte dekktrykket, for å kompensere for kalde utetemperaturer.


Rolig og forutseende kjørestil

En rolig og forutseende kjørestil er en av de enkleste måtene å redusere dekkslitasje på. Ved å unngå bråbremsing, hard akselerasjon og unødvendig skrens, kan du forlenge levetiden til dekkene dine betydelig.

Riktig oppbevaring av dekk

Man får mye igjen for å investere i riktig dekklagring. Ved å oppbevare dekkene beskyttet fra sollys og fuktighet, ved temperaturer mellom 0-25°C, vil de holde seg i god stand for fremtidige sesonger. Den enkleste måten å lagre dekk på er i et dekkhotell, hvor dekkene lagres under optimale forhold.


Bytt ut slitte dekk

Pålitelige dekk er essensielt for sikker kjøring. Sjekk tilstanden til dekkene dine regelmessig, erstatt slitte dekk med nye i god tid, og kjør trygt hele året gjennom.