to. februar 18 09:00 2016 i kategorier Produkt pressemeldinger, Selskapsnyheter

Nokian Hakkapeliitta R2 vant pris for årets beste dekkteknologi

Nokian Tyres, verdens nordligste dekkprodusent, har vunnet prisen for «årets beste dekkteknologi» med sitt vinterdekk Nokian Hakkapeliitta R2.

Tire technology international 2016 awards

Det nye vinterdekket Nokian Hakkapeliitta R2 er utviklet for elbilen BMW i3 og kombinerer ekstremt lav rullemotstand med førsteklasses grep og utmerket kjørekomfort. Det nye dekket kommer i dimensjon 155 / 70R19 88q XL. Det er også verdens første vinterdekk med energiklasse A-, og ifølge tester kan Nokian Hakkapeliitta R2 redusere rullemotstanden til elektriske biler med hele 30%.

– Rekkevidde betyr alt for elbilsjåfører, men enda viktigere er det at vinterdekket takler kalde forhold, uten å tappe batteriet. I en elbil teller hver eneste mil, så når det kommer til dekk, er lav rullemotstand et must. Med Nokian Hakkapeliitta R2 vil ikke dekkets rullemotstand gå på bekostning av utmerket grep på vinterføre – en verdig mottaker av tittelen, “årets beste dekkteknologi», sier Graham Heeps, redaktør i Tire Technology International magazine og formann i juryen.  

– Vi er stolte av å kunne tilby bedre vintergrep, økt trygghet og større rekkevidde til den stadig større gruppen av eiere av elektriske biler. Med vårt premium vinterdekk, Nokian Hakkapeliitta R2, bidrar vi til tryggere og mer miljøvennlig kjøring, et ledende prinsipp i vår produktutvikling, sier Juha Pirhonen, Vice President R&D, Nokian Tyres.

Behersker det ekstreme

Nokian Tyres, er ledende i dekkbransjen og er kjent for sine kvalitetsprodukter, som alle er skreddersydd for hvert enkelt marked og ulike kjøreforhold. Over halvparten av ressursene innen produktutvikling går til testing av produkter. Nokian Hakkapeliitta vinterdekkene er født, oppvokst og testet i krevende nordiske forhold, på et eget testsenter i Ivalo i Lappland, nord for polarsirkelen. På senteret holder både forsknings- og utviklingsavdelingen, test-teamet, og testførerne til. Ivalo Testing Center simulerer ekstreme vinterforhold fra november til mai, bade dag og natt. 

– Vi er svært takknemlige for denne prisen. Dette er også en utmerket måte å markere 80års jubileet til Hakkapeliitta, sier Pirhonen.

Juryens vurdering – Årets beste dekkteknologi:
"Vinterdekket Nokian Hakkapeliitta R2 eretnisjeprodukt som oppfyller kravene til utfordrendevinterforhold, uten å gå på bekostning av standard for rullemotstand. Bra jobba!"
Joe Walter, professor II, maskinteknikk , University of Akron.  

"Nokian Tyres teknologi kombinerer og optimaliserer to av de mest utfordrende egenskapene til et dekk i ett unikt produkt."
Saied Taheri, direktør for CenTiRe, Virginia Tech

"Vi har ventet på vinterdekk med bedre drivstofføkonomi i lang tid, og verdien av denne innovasjon bør absolutt anerkjennes."
Dr Stuart Cook, direktør for forskning, TARRC

Tire technology international 2016 awards

Nokian Hakkapeliitta R2 bilder: www.nokiantyres.com/HakkapeliittaeR2

Video: https://youtu.be/Wo4omb0Eil4

Om den internasjonale prisen for fremragende og innovativ dekkteknologi:
Den internasjonale prisen for fremragende og innovative dekkteknologi, ble grunnlagt i 2008, og belønner smart tenkning og hardt arbeid innenfor områdene dekkdesign og industri. Listen over finalister er satt sammen nominasjoner fra lesere av Tire Technology International, samt innspill fra bladets redaksjon. Nominasjonene blir deretter sendt til et uavhengig panel av internasjonale dekkeksperter som avgir sin stemme og bestemmer vinneren. Finalister og vinneren blir presentert under Tire Technology Expo i Hanover hver Februar. Mer informasjon finner du her: www.tiretechnology-expo.com.

Les mer:

Nokian Hakkapeliitta R2 Nokian Tyres - Verdens første vinterdekk med energiklasse «A» https://www.nokiantyres.no/bedriften/nyhetsartikkel/nye-nokian-hakkapeliitta-r2-til-elbil-verdens-forste-vinterdekk-med-energiklasse-a/

Nokian Tyres – Nye vinterprodukter i energiklasse AA (engelsk) www.nokiantyres.com/innovation/research-and-development/top-aa-category/

Tester under ekstreme forhold
https://www.nokiantyres.no/innovativt-arbeide/tester/dekktester-under-ekstreme-forhold/

På toppen av testsenteret for vinterdekk: Ivalo Testing Center White Hell http://youtu.be/UEGUTw7KHxE

Verdens første piggdekk som også er piggfritt
https://www.nokiantyres.no/innovativt-arbeide/utviklingsarbeid/verdens-f-rste-piggdekket-som-ogsa-er-piggfritt/

Nokian Hakkapeliitta 8: Verdensrekord for kjøring på is 335.71 km/t: 
https://www.nokiantyres.no/innovativt-arbeide/utviklingsarbeid/fastest-on-ice/verdensrekord-for-kjoring-pa-is-2013/

Mer informasjon:

Fredrik Hauge Produktsjef, Nokian Dekk.
Tlf. 64847700
[email protected]

Twitter: https://twitter.com/NokianTyresCom 
YouTube: www.youtube.com/NokianTyresCom 
Facebook: https://www.facebook.com/nokiantyresnorge 
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/nokian-tyres-plc

Hjemmeside: https://www.nokiantyres.no/