on. september 13 03:57 2017 i kategorier Produkt pressemeldinger, Selskapsnyheter

Nokian Tyres introduserer revolusjonerende nytt produkt: Verdens første piggdekk med doblepigger sikrer ekstraordinært grep på Norske vinterveier

Nokian Tyres introduserer nesten 200 nye produkter den kommende vintersesongen. Fremst står det hittil mest avanserte piggdekket i Hakkapeliitta dekkfamilien, Nokian Hakkapeliitta 9. Det nye dekket tar sikkerhet og kjørekomfort til det ekstreme. Det omfattende dekkutvalget inneholder også dekk med sterke testresultater fra tidligere år, som har blitt valgt gang på gang av sjåfører som vektlegger kvalitet og sikkerhet.

Verdens første piggdekk med doblepigger sikrer ekstraordinært grep på Norske vinterveier

Det fornyede utvalget av vinterdekk inkluderer piggdekk og piggfrie vinterdekk for små og mellomstore biler, større SUV-modeller, sportsbiler og robuste varebiler. Premium vinterdekk er også tilgjengelig for el-biler og hybrid-biler som stadig vokser i popularitet.

- Vi har fornyet hele vårt vinterutvalg som er mer omfattende og moderne enn noen gang. Vi har lagt store investeringer i dekk- og piggteknologi, og resultatet er produkter av høyeste kvalitet for den kommende vinteren: Nokian Hakkapeliitta 9 og Hakkapeliitta 9 SUV. Modellene tilbyr sikker kjøring under selv de mest krevende vinterforholdene, sier Kjetil Røssel, dekkspesialist og produktsjef i Nokian Tyres.

Nokian Hakkapeliitta 9 benytter seg av unik pigg-teknologi

Nokian Hakkapeliitta 9 er det mest teknologisk avanserte vinterdekket fra Nokian Tyres. Dekkets egenskaper er basert på det innovative og funksjonelle piggkonseptet som tilbyr både ypperlig langs- og tverrgående grep på vinterveier.

Dekket tilbyr best mulig sikkerhet på vinterveier, og består av to ulike type pigger som bidrar på hver sin måte. Dette er en nyskapning markedet aldri har sett tidligere. Piggene på de ytre kantene er designet for å holde bilen godt plantet på veien i glatte svinger, mens piggene i det midtre området maksimerer veigrepet under bremsing og akselerasjon.

Stillegående og stabilt

I tillegg til den doble piggteknologien, har Nokian Hakkapeliitta 9 flere innovasjoner som bidrar til at dekket presterer balansert og forutsigbart, selv i ekstreme forhold. Eco Stud puten demper sammenstøtet med veien, og sammen med piggene sørger de for stabil styreevne og lavt støynivå.

Sjåfører vil også sette pris på lavere rullemotstand som kan ses i direkte sammenheng med lavere drivstofforbruk og gjør dekket dermed både mer økonomisk og mer miljøvennlig. Miljøet har også stått sentralt i utviklingen av dekkets slitebane, ettersom den inneholder mer bærekraftige og holdbare materialer enn tidligere. Den nye typen mønster og gummiblanding forbedrer også veikontakten og tilfører både komfort og stabilitet under kjøreturen.

Overlegen vintersikkerhet

Nokian Hakkapeliitta 9 tilbyr den velkjente Hakka-garantien som hjelper sjåfører i tilfelle de skulle punktere. Garantien er gratis, og kan aktiveres umiddelbart etter at dekkene er kjøpt. En annen praktisk egenskap er mønsterdybdeindikatoren som viser hvor slitt dekket er. Når snøsymbolet ikke lenger vises er det bare fire milimerer mønsterdybde igjen, og dekket bør erstattes.

Utvalget av Nokian Hakkapeliitta 9 består av 52 produkter fra 14 –til 20 tommer. Utvalget inkluderer også Nokian Hakkapeliitta 9 SUV som tilbyr balansert grep for SUV-biler. Dekkets sidevegger er fortsterket med aramidfibre, samme materiale som brukes i skuddsikre vester, og er derfor ekstremt holdbart selv under krevende bruk.

Dekk med og uten pigger for alle kjøreforhold

Nokian Tyres sitt omfattende vinterutvalg tilbyr passende dekk for alle sjåfører. En pioner innen vinterdekk som kjenner nordiske forhold.

De som trives best med piggfrie dekk vil like det piggfrie vinterdekket Nokian Hakkapeliitta R2. Dekket kombinerer ypperlig kjørekomfort, ekstremt lav rullemotstand og godt veigrep på både snø og is. Et førsteklasses vintergrep har blitt til ved å tilføre små grepspartikler som griper fast i underlaget, også på isete veier.

Piggdekket Nokian Hakkapeliittta 8 har gått seirende ut av flere dekktester, og passer for dem som ønsker seg pålitelig holdbarhet og maksimal sikkerhet. Dekket har flere pigger enn normalt. Disse er plassert etter nøysommelig dataoptimalisering. Piggene griper isen bestemt, og gir et overlegent veigrep.

Hakkapeliitta-familien er supplert med de nye piggdekkene Nokian Nordman 7 og Nokian Nordman 7 SUV. Dette er prisvennlige dekk som likevel er pålitelige om vinteren.

Nokian Hakkapeliitta- og Nokian Nordman-serien er tilgjengelig i de nordiske landene, Russland og Nord-Amerika.

Mer informasjon:

Nokian Tyres plc,

Produktsjef Kjetil Røssel, tlf: 64 84 77 26, [email protected]

Nokian Hakkapeliitta 9 – Teknologiske innovasjoner i våre nye vinterdekk

Nokian Hakkapeliitta R2 – Det sterkeste piggfrie vinterdekket for krevende nordiske forhold

Nokian Hakkapeliitta C3 – Et holdbart og nytt piggdekk for varebiler

Nokian Hakkapeliitta CR3 – Et komfortabelt piggfritt varebildekk for nordiske veier

Nokian Hakkapeliitta LT2 – Robust vinterdekk for tunge SUV-modeller og små lastebiler

Photos: www.nokiantyres.no/nokian-hakka-sommerdekk-2017