on. januar 26 12:00 2022 i kategorier Produkt pressemeldinger, Selskapsnyheter

Nye Hakkapeliitta vinterdekk for vare- og distribusjonsbiler: NOKIAN TYRES Hakkapeliitta® C4 & CR4 – uovertruffent vintergrep, kjørekomfort og holdbarhet under alle slags vinterforhold

Transporter, reis, spar, opplev. De nye varebildekkene fra Nokian Tyres, som er utviklet for krevende og allsidig vinterbruk, gjør hverdagen enklere for yrkessjåfører og førere av bobiler. Hakkapeliitta-dekkene takler alle vinterforhold, de varer lenger og kan ta tyngre last på en balansert måte også i høyere hastigheter.

Det nye piggdekket NOKIAN TYRES Hakkapeliitta® C4 takler alle vinterforhold. De avanserte firkantete piggene i rustfritt stål gir kontroll og Hakkapeliittas velkjente kjøreegenskaper og grep på både snø og is. Det økte antallet pigger og piggkropper i rustfritt stål gir deg utmerket grep som ikke vil ruste opp etter hvert som tiden går.

Det stabile og stillegående piggfrie vinterdekket NOKIAN TYRES Hakkapeliitta® CR4 Nordic er valget for førere som ønsker trygghet og komfort på så vel travle bygater som mer landlige grusveier. De fasetterte mønsterblokkene og den tette seipingen i MultiTouch-mønsterdesignen gir bedre kjøreegenskaper på isete, snødekte og våte veier. I tillegg til komfortable kjøreegenskaper har det en lav rullemotstand, noe som reduserer drivstofforbruket og CO2-utslippet. Både yrkessjåfører og selvutnevnte eventyrere vet å sette pris på dette grønnere miljøaspektet.

Det store dimensjonsutvalget til Hakkapeliitta C4, egner seg perfekt for alle moderne vare- og budbilmodeller. Vi tilbyr markedets største utvalg med 20 produkter, fra 15 tommer og helt opp til 18 tommer. Det drivstoffeffektive piggfrie vinterdekket Hakkapeliitta CR4 dekker også alle moderne varebilmodeller samt mange bobiler. Fås i størrelser fra 15 til 17 tommer.

Holdbarheten til disse mesterne av den nordiske vinteren er optimalisert gjennom Nokian Tyres' unike slag-, kutt- og veihullbestandige Aramid Sidewall-teknologi. De nye produktene kan fås hos dekkforhandlere høsten 2022. De viktigste markedene er de nordiske landene og Russland.

Hakkapeliitta vinterdekk omfattes av Hakka-garantien. Hvis ditt Hakkapeliitta-dekk skades slik at det ikke kan repareres, vil du få et nytt dekk kostnadsfritt gjennom vår kostnadsfrie Hakka-garanti.

Logistikk og reiser øker etterspørselen etter spesialdekk

Dagens megatrender er logistikk og mikroreiser, som også øker etterspørselen etter miljøvennlige spesialdekk av høy kvalitet.

– Varer og mennesker må kunne transporteres trygt og pålitelig hele året. Yrkessjåfører ønsker dekk med høy holdbarhet, lavt støynivå og godt grep i de mest krevende vinterforhold. Førere av bobiler ønsker drivstoffeffektivitet og pålitelige kjøreegenskaper også i høyere hastigheter, sier produktutviklingssjef Mikko Liukkula hos Nokian Tyres.

Unike firkantete pigger gir stålgrep

Hakkapeliitta C4 gir deg et utmerket og balansert grep takket være en avansert piggteknologi fra verdens nordligste dekkprodusent. Piggene til Hakkapeliitta C4 er i rustfritt stål, som er mer bestandig mot korrosjon og slitasje fra våte og saltede veier.

– Spesielt når det gjelder tyngre varebiler er det viktig å sikre maksimalt sidegrep for at føreren skal beholde kontrollen over kjøretøyet under brå unnamanøver og bremsing. De firkantete piggene i rustfritt stål gir godt grep og god holdbarhet over tid. De gir virkelig stålgrep, sier Liukkula.

– I tillegg til den harde piggen og bunnflensen, har piggkroppen også en firkantet form. Den firkantete formen gir bedre grep på is både i lengde- og sideretningen og gir piggene enda bedre forankring i gummiblandingen. Du sitter igjen med en pålitelig veifølelse selv på grepsgrensen.

Det økte antallet pigger, de ulike seipedybdene og størrelsene på mønsterblokkene bidrar også til godt vintergrep. Sammenlignet med testvinneren Hakkapeliitta C3 er det i gjennomsnitt 10 % flere pigger. I den populære størrelsen 235/65 R16C, for eksempel, har antallet pigger gått fra 110 til 124. Dataoptimalisert piggfordeling gir også lavere dekkstøy, da slagbølgene fra individuelle pigger ikke vil forsterke hverandre. Støynivået holder seg komfortabelt lavt, noe som gir bedre kjørekomfort, spesielt på lengre turer.

Stabilt og holdbart under alle værforhold

Med den nye mønstermodellen kan du trygt kjøre på stålis, vann og slaps. De ulike mønsterblokkstørrelsene og den faste, pillignende designen i midtseksjonen, komplett med støtteribber, gir deg grepet og stabiliteten du trenger under de mest krevende forhold. 

– I midtseksjonen er annenhver mønsterblokk festet til midtribben, noe som gir en rolig og stabil personbilfølelse selv i høyere hastigheter, sier Liukkula.

Snøgrep-booster-spor på begge sider av midtblokkene i midtseksjonen gir flere skarpe kanter for bedre snøgrep i både lengde- og sideretningen.

Den vintersikre gummiblandingen, som er skreddersydd for bruk på varebiler, fungerer utmerket innenfor et stort temperaturområde og tåler sterk slitasje.

– Dekket vil gi godt grep på kalde vinterdager samt på våte og tørre veier i mildere vær. Den sterke banesammensetningen er også svært bestandig mot kutt og slag. Utmerket holdbarhet takket være Aramid Sidewall-teknologien. Aramidfiberene beskytter ikke bare mot tilfeldige dekkskadekostnader, men sørger også for at du kommer frem uten ubehagelige overraskelser.

Den robuste tolagskonstruksjonen gir bedre styrke og gjør at dekket beholder sine avanserte egenskaper selv under tunge belastninger.

Pålitelig og stillegående – det nye piggfrie dekket Hakkapeliitta CR4


Nokian Tyres Hakkapeliitta CR4, som er designet for allsidig bruk på vare- og distribusjonsbiler, gir deg pålitelighet og lav rullemotstand i snøvær og situasjoner der kvikksølvet plutselig faller under null.

Varebilsjåføren kan lene seg tilbake i førersetet takket være den nye MultiTouch-mønstermodellen som gir førsteklasses vintergrep samt mer presise og komfortable kjøreegenskaper. De dataoptimaliserte seipene (sporene) i de ulike delene av det symmetriske banemønsteret, virker optimalt under ulike forhold på is, snø og bare veier.

– Den nye MultiTouch-mønstermodellen er det mesterlige resultatet av datamodellering og millioner av testkilometre, og den gjør at Hakkapeliitta CR4 kan tilpasse seg brå væromslag under den nordiske vinteren. De store mønsterblokkene har tette seiper, som føreren kan føle som forbedret grep under akselerasjon på isete veier samt kjøring på svingete veier i kraftig snøvær. De ekstra kantene gir godt grep i lengde- og sideretningen, sier Liukkula.

Utmerket grep på snø og is sikres også av de varierende vinklene til hovedsporene samt bremseforsterkerne og seipeaktivatorene integrert i mønsterblokkene.

– Veifølelsen er alltid god og styringen lett å forutse. Balanserte kjøreegenskaper kreves absolutt, da det er tillatt for budbiler å kjøre i opptil 110 km/h på motorvei. 

Stadig mer varierende vintervær betyr at mye av vinterkjøringen vil finne sted på bar asfalt. De store, åpne sporene sørger for rask evakuering av slaps og vann, noe som effektivt hindrer slaps- og vannplaning. Seiper i senterblokkene på den kontinuerlige midtribben stiver av dekkets midtseksjon. Mønsterblokkene er bundet sammen med «groove lifts» (mønsterløftere), som sikrer god stabilitet og sikkerhet i høye hastigheter, også i tørt vær.  

Økt kjørekomfort og trygghet

Yrkessjåfører og bobilførere som kjører på nordiske vinterveier, vil at de piggfrie dekkene skal gi høy grad av sikkerhet, men også lite støy, god drivstofføkonomi og god holdbarhet.

– Hakkapeliitta CR4 har store mønsterblokker, et robust seipet banemønster og en fleksibel gummiblanding som er designet for lave temperaturer for å redusere slag og støt fra spor og hull på dårlige vedlikeholdte veier. Dekkstøyen er lav og komfortabel på ulike underlag, kan Liukkula forsikre oss om.

Gummisammensetningen til det piggfrie dekket Hakkapeliitta CR4, som er skreddersydd for allsidig tung bruk på varebiler, fungerer trygt i et stort temperaturområde og reduserer rullemotstanden, noe du kan se på drivstoffregningen. Det mykere ytterlaget på slitebanen stiver av grepet, mens det faste bunnlaget gir ekstra stabilitet.

Holdbarheten som kreves av varierende veiforhold, er ytterligere optimalisert av den robuste tolagskonstruksjonen, som er designet for bruk på varebiler, og Aramid Sidewall-teknologien, som har til formål å hindre slag- og kuttskader.

– Piggdekket Hakkapeliitta C4, som er utviklet for barske nordiske vinterforhold, er et pålitelig valg hvis du ønsker best mulig grep på både snø og is. Hvis du ønsker ekstra god kjørekomfort og drivstofføkonomi i tillegg til pålitelig grep, bør du vurdere å kjøpe det piggfrie dekket Hakkapeliitta CR4. Begge de nye produktene i Hakkapeliitta-familien fungerer svært godt til varetransport, drosjevirksomhet og bobiler, sier Liukkula.


NOKIAN TYRES Hakkapeliitta C4 – Stålgrep på vinterføre
 

  • Unikt grep på snø og is – firkantete pigger i rustfritt stål gir grep og holdbarhet
  • Presist, balansert og stabilt selv under tunge belastninger
  • Bedre kjørelengde, aramidforsterkede sidevegger gir bedre holdbarhet også for tyngre bruk

 

NOKIAN TYRES Hakkapeliitta CR4 – Stabile kjøreegenskaper, komfortabelt støynivå
 

  • Pålitelige kjøreegenskaper under alle slags vinterforhold
  • Stillegående – tar tunge laster samtidig som du sparer drivstoff
  • Utmerket slitestyrke – aramidforsterkede sidevegger beskytter mot slag og kutt

Viktigste innovasjoner:

Utmerket grep på snø og is. De firkantete piggene er i rustfritt stål og sikrer utmerket grep i lang tid fremover. Piggene har flere kanter for å gi maksimal kontaktflate i både lengde- og sideretningen, noe som gir bedre grep for piggene på glatte veier. (Hakkapeliitta C4)

Komfortabel dekkstøy. Optimalisert piggfordeling sørger for lav dekkstøy, noe som gir bedre kjørekomfort, spesielt på motorveien. (Hakkapeliitta C4)

Bedre grep på snø. Snøgrep-booster. Spor på begge sider av midtblokkene i midtseksjonen gir flere skarpe kanter for bedre snøgrep i både lengde- og sideretningen. (Hakkapeliitta C4)

Balansert grep og kjøreegenskaper. MultiTouch-mønsterdesign. De fasetterte mønsterblokkene og den tette seipingen gir bedre kjøreegenskaper på isete, snødekte og våte veier. De store, åpne sporene sørger for rask evakuering av slaps og vann, noe som effektivt hindrer slaps- og vannplaning. Seiper i senterblokkene på den kontinuerlige midtribben stiver av dekkets midtseksjon. Mønsterblokkene er bundet sammen med «groove lifts» (mønsterløftere), som sikrer god stabilitet og sikkerhet, også i tørt vær. (Hakkapeliitta CR4)
  
Bedre bremseegenskaper på snø. Bremseforsterkere. Det sagtannformede mønsteret til bremseforsterkerne foran og bak på mønsterblokkene gir bedre akselerasjon og bremseegenskaper på snø. (Hakkapeliitta CR4)

Effektivt grep på snø og is. Seipeaktivatorer. De velutprøvde seipeaktivatorene sitter både på skulderområdet og langs midten av slitebanen. Seipeaktivatorer gir god sikkerhet under raskt skiftende kjøreforhold, da en bredere seipe aktiverer en smalere for ekstra grep under ekstreme forhold. (Hakkapeliitta CR4)
  
Vintersikkerhet, kjørekomfort og miljøvennlighet. Hakkapeliitta CR4 gummiblanding. Gummiblandingen for det piggfrie dekket designet for varebiler, fungerer trygt i et stort temperaturområde og reduserer rullemotstanden, noe som reduserer både drivstoffkostnadene og miljøbelastningen. Den demper slag fra spor og hull på dårlig vedlikeholdte veier. Dekkstøyen er lav og komfortabel på ulike underlag. (Hakkapeliitta CR4)

Unik beskyttelse mot slag, veihull og kutt. Aramidforsterkede sidevegger. Kjernen i Aramid Sidewall-teknologien er aramidfiberen som er inkludert i sideveggsammensetningen. Aramidfiberen stiver av og forsterker sideveggen slik at den bedre står imot eksterne slag og kutt, og den kan til og med hindre at det oppstår dekkskader i det hele tatt.

Last ned produktbilder og videoer:
www.nokiantyres.com/hakkapeliittaC4PR

www.nokiantyres.com/hakkapeliittaCR4PRFinn ut mer – Nokian Tyres Hakkapeliitta C4

Finn ut mer – Nokian Tyres Hakkapeliitta CR4

Mer informasjon:

Nokian Tyres

Produkt og Markedssjef, Kjetil Røssel, tlf. +47 911 55 274
[email protected]

 

 

Twitter I YouTube I Facebook I LinkedIn I Instagram