må. april 8 02:22 2013 i kategorier Selskapsnyheter, Produkt pressemeldinger

Sikkerhet og komfort på sommerveiene:


Testsuksess for Nokian Tyres dekkSommerdekk fra Nokian Tyres har igjen hentet topp-plasseringer i motorbladenes dekktester i Norden, Russland og Sentral Europa. Nokian Tyres sommerdekkfamilie er skreddersydd for nordiske forhold og omfatter mange testvinnere: Nokian Hakka Blue for skiftende føre, miljøvennlige Nokian Hakka Green og vårens nyhet, Nokian Hakka Black for sportslig kjøring.

Også sommerdekk fra Nokian Tyres utviklet spesielt for det sentraleuropeiske markedet har klart seg meget godt i dekktester. Ytelsesdekket Nokian Line gikk til topps i sommerdekktesten i det tyske motormagasinet Auto Bild.

Motor: Beste kjøreegenskaperMotor (2/2013) beskriver Nokian Hakka Blue som best av de testede sommerdekkene på stabilitet og kjøreegenskaper på vått og tørt underlag, og skriver at dekket gir eksemplarisk styrefølelse i kritiske situasjoner. Dekket kom på delt andreplass i testen. ”Dekket mister aldri grepet helt, og dersom det oppstår en sladd, er den lett å rette opp igjen. Dekket har også godt bremsegrep og god evne til å motstå vannplaning,” skriver Motor blant annet.

Aftonbladet BIL: Kjører bestAftonbladet BIL (3/2013) valgte Nokian Hakka Blue som beste sommerdekk når det gjelder kjøreegenskaper. Avisen testet 13 sommerdekk i dimensjonen 205/55 R16. Dekket kom på delt andreplass i testen. ”I finske Nokia bygges det beste dekket når det gjelder kjøreegenskaper. Styreegenskapene er alltid gode, og eksemplariske i en krisesituasjon både på tørt og vått føre. Man mister aldri grepet helt, og sladd er lett å korrigere”, skriver Aftonbladet BIL som også gir dekket meget god karakter for komfort og lav dekklyd.

Nokian Hakka Blue: Logiske kjøreegenskaperNokian Hakka Blue med sine meget gode våtegenskaper kom på delt
førsteplass i testen som det finske motormagasinet Tuulilasi (4/2013) har gjort. Ifølge Tuulilasi skiller Nokian Hakka Blue seg fra konkurrentene med sine enkle og logiske kjøreegenskaper. På våt vei er Hakka Blue det absolutt beste dekket: ”På våt vei er Nokian stabilt og uten overraskelser. Kjøreegenskapene er enkle, også ved en sladd”, skriver Tuulilasi. Også i deltester om komfort var Nokian Hakka Blue det beste dekket i testen. Magasinet Tuulilasi testet åtte sommerdekk fra velkjente produsenter i dimensjonen 205/55 R16.

I det finske motormagasinet Tekniikan Maailmas (5/2013) sommerdekktest kom Nokian Hakka Blue på delt 2. plass. Ifølge Tekniikan Maailma styrer Nokian Hakka Blue usedvanlig logisk og balansert i alle situasjoner uten overraskelser for føreren. Nokian er best i testen når det gjelder kjøreegenskaper, og er det eneste dekket som fikk 10 poeng for kjøring på vått og tørt underlag.

Nokian Hakka Green til topps i Za Rulems testNokian Hakka Green for mindre familiebiler vant testen i det russiske motormagasinet Za Rulem (3/2013). Magasinet likte dekkets meget gode kjøreegenskaper både på tørre og våte veier. I bremsetesten på vått underlag var dekket beste av alle.

Magasinet er spesielt fornøyd med dekkets raske og presise reaksjoner selv når man er i ferd med å miste grepet i høy hastighet. Ifølge Za Rulem er Hakka Green et økonomisk dekk med lav dekklyd. Magasinet testet dekk i dimensjonen 185/60 R14. I samme test vant også Nokian Nordman S testen i dimensjon 175/70 R13.

Testfremgang også i Sentral EuropaNye Nokian Line for det sentraleuropeiske markedet var blant de beste sommerdekkene med karakteren ”utmerket” i tyske Auto Bilds test. Nokian Tyres fikk også betegnelsen ”godt” i tester som den tyske bileierorganisasjonen ADAC og magasinet Stiftung Warentest (3/2013) – som gis ut av den tyske forbrukerorganisasjonen – har gjort. Auto Bild skriver i sitt sammendrag blant annet ”dekkets sterke sider er at det er et balansert dekk i premium klassen, har meget gode bremseegenskaper, lav dekklyd og komfortable kjøreegenskaper.”

ADAC gir dekket vurderingen ”anbefales sterkt” og totalresultatet ”godt”. Dekkets sterke sider er ifølge magasinet: ”Meget balansert dekk på vått underlag og med relativt lavt drivstofforbruk”. Noen dårlige egenskaper oppdaget ikke Europas største bileierorganisasjon. Vurderingen ”anbefales sterkt” ble også gitt av den østerrikske motororganisasjonen ØAMTC og sveitsiske Touring Club TCS.

I en av Europas mest omfattende dekketester sammenlignet Auto Bild 50 sommerdekk og fire såkalte helårsdekk i dimensjonen 195/65 R15. ADAC, Test Stiftung Warentest, ØAMTC og TCS testet 19 dekk i dimensjonen 185/60 R15.

I testen som det anerkjente tyske motormagasinet Auto Motor und Sport (6/2013) har gjort kom Nokian Line på 2. plass. Det nye ytelsesdekket var best i alle sikkerhetsrelaterte deltester: Kortest bremselengde på vått underlag og kjøreegenskaper på våt vei. Magasinet gir dessuten ros for dekkets balanserte kjøreegenskaper.

Nokian Hakka – for skiftende nordisk sommerværNokian Tyres har i mer enn 75 år utviklet, testet og patentert løsninger som øker kjøresikkerheten. Nokian Tyres er verdens eneste dekkprodusent som utvikler sine sommerdekk spesielt for kjølige, krevende og skiftende nordiske sommerforhold. Grove og ujevne veidekker er vanlig i Norge, og dette stiller spesielle krav til dekk. De må gi sikre kjøreegenskaper på både kjølige og varme veier, være slitesterke og også mestre dårlige veier.

Nokian Hakka sommerdekk er utviklet for nordiske forhold og gir sikre kjøreegenskaper under alle værforhold og på alle slags underlag. Registrering i Hakka Club ved kjøp av nye Nokian Hakka sommerdekk gir kunden tilgang til den unike Hakka-garantien og Hakka veihjelp.

Les mer: www.nokiantyres.no/hakkagaranti

Sommerdekktester våren 2013:Motor/NAF (2/2013), Norge
Dimensjon 205/55 R16

1. Goodyear Efficient Grip Performance
2. Nokian Hakka Blue og Continental Conti Premium Contact 5
3. Dunlop Sport BluResponse

Aftonbladet BIL (3/2013)
Dimensjon 205/55 R16

1. Goodyear Efficient Grip Performance
2. Nokian Hakka Blue og Continental Conti Premium Contact 5
3. Dunlop Sport BluResponse

Tuulilasi (4/2013) Finland
Dimensjon 205/55 R16

1. Nokian Hakka Blue og Michelin Pilot Sport 3
3. Continental Conti Premium Contact 5 og Goodyear Efficient Grip Performance

Tekniikan Maailma (5/2013), Finland
Dimensjon 205/55 R16

1. Goodyear Efficient Grip Performance
2. Nokian Hakka Blue og Continental Conti Premium Contact 5
3. Dunlop Sport BluResponse

Za Rulem (3/2013), Russland
Dimensjon: 185/60 R14

1. Nokian Hakka Green
2. Continental Conti Premium Contact 5
3. Pirelli Cinturato C1

Auto Bild (9/2013), Tyskland
Dimensjon: 195/65 R15

1. Nokian Line, Dunlop Sport BluResponse, Michelin Energy Saver+, Fulda EcoControl HP, Vredestein Sportrac 5

Bilder:
Nokian Hakka Green: www.nokiantyres.com/HakkaGreen
Nokian Hakka Blue: www.nokiantyres.com/HakkaBlue
Nokian Hakka Black: www.nokiantyres.com/HakkaBlack

Video:

Nokian Hakka Green – Naturally Safe
http://youtu.be/wqebSYA0Dx0

Nokian Hakka Blue – Wet Performer
http://youtu.be/TcQpuiubS2Y

New Nokian Hakka Black - sporty, cool performance for Northern European summer
http://youtu.be/t9fZeEGmBdk

Mer informasjon om Nokian Hakka Black:
https://www.nokiantyres.no/bedriften/nyhetsartikkel/flaggskipet-nokian-hakka-black-og-miljovennlige-nokian-eline/

Mer informasjon om Nokian Hakka Blue:
https://www.nokiantyres.no/bedriften/nyhetsartikkel/nokian-hakka-blue-til-topps-i-sommerdekktest/

Mer informasjon om Nokian Hakka Green:
https://www.nokiantyres.no/bedriften/nyhetsartikkel/nye-nokian-hakka-green-lettrullende-og-miljvennlig-sommerdekk/

Mer informasjon:
Juha Pirhonen, produktutviklingssjef, tel. +358 10 401 7708, juha.pirhonen(at)nokiantyres.com
www.nokiantyres.no

Fredrik Hauge, produktsjef, Nokian Dekk AS, tlf. 6484 7700. fredrik.hauge(at)nokiantyres.com

www.facebook.com/nokiantyresnorge
www.youtube.com/NokianTyresCom