Det er en vakker reise

Praktisk tips for telttur med bil

minute read

Trender som urbanisering og å søke opplevelser i stedet for å kjøpe varer som bruker planetens naturressurser unødig, blir stadig mer aktuelle. Ved å ta færre langturer kan vi alle oppdage våre egne lands skjønnhet og spesialiteter på nytt. Få kontakt med naturen igjen og overnatt i skogen!


Hva skal du ha med deg i bilen når du skal på telttur med overnatting? Hva annet bør du tenke på? Les våre praktiske tips.

Dette er det viktigste du må ha med deg på telttur

 • Det viktigste å ha med seg er selvsagt teltet. Pass på at det er av vanntett materiale, så det ikke lekker i regnvær.
 • Hvis du skal ligge i telt i lengre tid, bør du også vurdere om det holder med et lite telt, eller om et større telt ville være mer behagelig. Du kan stå oppreist i et stort telt, og det har plass til alt du har med. Imidlertid kan et stort telt være vanskelig å sette opp i ujevnt terreng. På en campingplass er ikke det noe problem.
 • Velg en sovepose som passer til klimaet, og husk at om natten kan temperaturen synke vesentlig selv etter en dag med sol.
 • Det anbefales å investere i en campingmadrass eller et liggeunderlag, fordi du sover mye behageligere med det enn med bare soveposen. Ta også med en hodepute.
 • Husk varme klær til kvelden og natten. Det er ikke morsomt å fryse!
 • En hodelykt eller lommelykt hører med. Du trenger det for å se i mørket.

Praktiske tips for mer behagelig camping

 • Finn et jevnt sted i terrenget, og ta vekk alle pinner, steiner og kongler før du setter opp teltet.
 • Unngå å sette opp teltet i en grop, slik at regnvann kan renne inn.
 • Insektmiddel kan også være nyttig.
 • Du kan spare kostnader ved å lage din egen mat på et campingkjøkken. Forestill deg stemningen når dere spiser frokost utendørs mens fuglene kvitrer, eller tar litt kveldsmat og ser på solnedgangen. Ikke glem brensel til matlaging, eller krydder! Med salt, pepper og olje kommer du langt.
 • Ta med et teppe for å sitte utendørs. En behageligere, men mer plasskrevende løsning er å ta med noen campingstoler og et sammenleggbart bord.
 • Hvis du skal overnatte på en campingplass, kan du også ta med et elektrisk kjøleskap. Slik kan du få kald mat og drikke. Men husk skjøteledning, det er ikke sikkert det er så mange kontakter.

Sinnsro kommer fra å føle seg trygg og være bærekraftig

Når alt campingutstyret er klart til å møte utfordringen, må du sørge for at bilen også er det. Hvis du må kjøre litt utenfor veien for å nå den perfekte teltplassen, bør du sjekke at det er nok luft i dekkene til å klare humpene på veien.

Visste du at mesteparten av miljøpåvirkningen i dekkets levetid kommer fra tiden det brukes? Nokian Hakka sommerdekk er konstruert for å være sikre på veien, og de gjør reisen mer miljøvennlig ved at de har lav rullemotstand. Det betyr lavere drivstofforbruk og dermed lavere CO2-utslipp.

RO I SJELA PÅ NORDISKE SOMMERVEIER

Våre Nokian Hakka sommerdekk sikrer ro i sjela i nordiske sommerforhold, fra tidlig vår til sen høst. Finn sommerdekk som passer for deg, og opplev bekymringsfri ferdsel på sommerveien.

NOKIAN HAKKA SOMMERDEKK