Det er en vakker reise

Ta en hjemmeferie for perfekt kvalitetstid

minute read

Har du lyst til å tilbringe litt kvalitetstid med partneren eller familien i sommer? Tenker du på flyskam? Eller bare på lommeboken? Noen av oss har også vanskelig for å finne tid til en lang pause i en hektisk timeplan med kjøring av barn til skole og aktiviteter samt våre egne møter og arbeidsreiser.


Ferie trenger ikke alltid å bety å fly til fjerne steder og bo på hotell i ukesvis: De beste stedene for å slappe av kan være rett utenfor døren. Et godt utgangspunkt er en ledig helg, en hytte og en bil.

Reisen dit kan være en opplevelse i seg selv

Med barn kan det være lettere å bo på hotell, men for en romantisk tur for to er det perfekt med en hytte som kan leies for en helg.  Glem alle tidsplaner og gjør kjøreturen dit til en del av kvalitetstiden dere har sammen.

Sørg for å ha tid til å stoppe så mye dere vil på veien – landsbygda er full av lokale matutsalg, småbutikker og naturens undere. Når du har nok tid, er det ikke så farlig om du kjører litt feil og tar en omvei. Se heller på det som en mulighet til å finne spesielle steder du ellers hadde gått glipp av.

Utstyr av god kvalitet gjør livet lettere, også på ferie

Hvis du liker friluftsliv, kan en natt under stjernene i telt eller i bilen være den perfekte opplevelsen. Finn et naturområde ikke for langt unna og sett deg i bilen. Camping er lett å organisere siden du ikke trenger bestille noe på forhånd, og skogen er fritt tilgjengelig.

Men hvis du skal sove utendørs eller i bilen, er det viktig å ha riktig utstyr. Når du investerer i kvalitetsutstyr trenger du ikke skifte det ut hele tiden, og hvis du tar godt vare på det, er det alltid klart til bruk når du har ledig tid til å reise.

Hvis du skal på en hytte i skogen eller på fjellet er det lurt å kontrollere dekkene før du drar, da dekkene må være i god stand for kjøring på dårlige veier. Hvis du må kjøpe nye dekk, bør du satse på noen som er spesielt utviklet for krevende nordiske veier.

Fem tips for den perfekte helgeturen

  1. Hvis du skal leie hytte, bør du sørge for at den har et velutstyrt kjøkken. Du må spise uansett, så hvorfor ikke gjøre måltidene til en del av ferieopplevelsen: planlegg og lag mat sammen. På den måten blir ingen sittende fast på kjøkkenet hele ferien, men matlagingen blir en felles aktivitet. 
  2. Gjør måltidene spesielle ved å lage noe du ikke vanligvis spiser eller noe du aldri har prøvd før. Gjør måltidene mer minneverdige ved bruke produkter etter sesong, eller som du har handlet i en liten lokal butikk på veien. 
  3. Hvis du skal telte, bør du ha et lite bærbart campingkjøkken som kan brukes hvor som helst. Kjøp matvarer som er lette å bære og varme opp, og ta med bare så mye som du tror du kommer til å bruke. 
  4. Ute i naturen er det ikke alltid mulig å varme mat, så ta med noe som kan spises uten tilberedning. Nøtter, tørket frukt og proteinbarer er også raske og enkle mellommåltider hvis dere skal gå tur. Hvis du ikke skal gå så langt, kan du ta med varm mat i termos for å gjøre lunsjen spesiell. 
  5. Hvis det er en by i nærheten, er hjemmeferie den perfekte muligheten til å prøve nye restauranter. Hvorfor ikke dra et spesielt sted til frokost, brunsj, lunsj eller middag – eller til alle måltider!

RO I SJELA PÅ NORDISKE SOMMERVEIER

Våre Nokian Hakka sommerdekk sikrer ro i sjela i nordiske sommerforhold, fra tidlig vår til sen høst. Finn sommerdekk som passer for deg, og opplev bekymringsfri ferdsel på sommerveien.

NOKIAN HAKKA SOMMERDEKK