Sommerdekkene

 

Under varierende nordiske værforhold om sommeren er kjøreegenskaper på våt asfalt den viktigste egenskapen for sommerdekk. Grep på våt vei og kjøreegenskapene ved vannplaning er egenskaper som du forventer skal være gode på et moderne sommerdekk.

I tillegg til sikkerhetsaspektene er også økonomi og komfort viktig når det gjelder sommerdekk. Nokian-sommerdekk ruller stille og økonomisk og gjør det til en nytelse å kjøre bil. Det lettrullende sommerdekket Nokian Hakka Green sparer for eksempel 5–8 prosent drivstoff sammenlignet med vanlige sommerdekk, og det lavere forbruket reduserer også bilens utslipp av karbondioksid.

En balansert kombinasjon av alle disse egenskapene gjør Nokian-sommerdekk unike og pålitelige. Et eksempel på en nyskapning er Nokian Tyres' patenterte slitasje- og vannplaningsvarsler (DSI – Driving Safety Indicator) som gjør det enkelt å kontrollere slitasjen på dekket. Vanndråpesymbolet på vannplaningsvarsleren forsvinner når mønsterdybden blir mindre enn fire millimeter og varsler om at faren for vannplaning øker.

I Nokian Tyres' sommerdekkutvalg finnes riktig type dekk som passer til bilen og kjøremåten din uansett om du vil ha sporty dekk, dekk som er sikre på våte veier eller økonomiske dekk for varierende forhold. Nokian Tyres' sommerdekk er utviklet for å levere trygge kjøreegenskaper, pålitelighet og økonomi under varierende nordiske værforhold om sommeren.

 

Les mer om Nokian sommerdekksutvalg: 

Personbiler
SUV / 4x4
Varebilar