ty. august 21 10:00 2018 i kategorier Produkt pressemeldinger, Selskapsnyheter

Nokian Tyres lanserer en ny serie produkter for vei og terreng beregnet på lastebiler

Nokian Tyres, som nå feirer 120 år i bransjen, har de siste årene systematisk utvidet produktporteføljen for lastebiler og busser. Det nyeste tilskuddet er produktserien Nokian R-Truck for krevende kjøring på veien og i terrenget, for eksempel ved masseforflytning og skogbruksarbeid.

Nokian Tyres, som nå feirer 120 år i bransjen, har de siste årene systematisk utvidet produktporteføljen for lastebiler og busser. Det nyeste tilskuddet er produktserien Nokian R-Truck for krevende kjøring på veien og i terrenget, for eksempel ved masseforflytning og skogbruksarbeid.

Nokian Tyres lanserer en ny serie produkter for vei og terreng beregnet på lastebiler

Dekk for to ulike omgivelser

«Kjøring på veien og i terrenget utsetter lastebildekket for helt unike og motstridende påkjenninger», sier Teppo Siltanen, produktsjef for Nokian Heavy Tyres. «Det er to helt ulike omgivelser: jevne landeveier på den ene siden og steinete anleggsområder eller gjørmete skogsveier på den andre siden. Produktserien Nokian R-Truck er et godt kompromiss mellom disse to typene omgivelser.»

For å begynne i terrenget har Nokian R-Truck-dekk åpent mønster og brede spor som gir gode selvrensende egenskaper på mykt underlag som gjørme, sand og snø. Dette gir både bedre grep og driftsikkerhet. I tillegg har dekkene en unik gummiblanding som er svært bestandig mot rifter og sprekker. Dette reduserer risikoen for dekkskader på grove underlag. Dekkene har også steinutvridere i hovedsporene, noe som forlenger levetiden.

På veien gir Nokian R-Truck-dekk utmerket kjørelengde på grunn av det jevne slitemønsteret og den lave varmeutviklingen. Dessuten bevarer dekkene de gode egenskapene gjennom hele levetiden. Det retningsnøytrale mønsteret sørger for lite støy og lav rullemotstand.

Innovativ design

«Nokian R-Truck-serien representerer virkelig det aller siste innen dekkdesign», sier Teppo Siltanen. «Det retningsnøytrale og åpne dekkmønsteret med store mønsterblokker – og til og med sideveggene – er en svært moderne design.»

I tråd med Nokian Tyres' tradisjoner egner den nye Nokian R-Truck-serien til helårsbruk. Alle dekkene har 3PMSF-godkjenning, og de passer like godt på vinterføre som på varm asfalt.

Business Line Director Ari Maunula oppsummerer det slik: «Nokian R-Truck-dekkene er testet og produsert i Europa, og den nye serien oppfyller kravene i europeiske standarder og forskrifter. Vi ville utvikle et best mulig dekk for europeiske sjåfører, uansett hvor langt nord eller sør de måtte kjøre.»

Dekk for alle bruksområder

Nokian R-Truck-serien består av tre modeller:

Nokian R-Truck Steer
Nokian R-Truck Steer er utviklet for helårsbruk på styreakslene på lastebiler som kjører på veien og i terrenget, og er enestående under røffe kjøreforhold. Steinutvriderne i hovedsporene forlenger levetiden, særlig på grovt underlag.

Nokian R-Truck Drive
Dette er et drivakseldekk som er utviklet for lastebiler som kjører på veien og i terrenget og er utsatt for krevende kjøreforhold og vekslende underlag. De store mønsterblokkene gir slitestyrke og reduserer problemet med kutt og flenger under krevende forhold.

Nokian R-Truck Trailer
Nokian E-Truck Trailer er et tilhengerdekk som er beregnet på krevende helårsbruk og er optimalisert for kjøring på veien og i terrenget og for tømmertilhengere. Hovedsporene har steinutvridere som reduserer risikoen for dekkskader.

Laget for pålitelighet

Dekkene i Nokian R-Truck-serien er utviklet med innovativ teknologi, og alle funksjonene oppfyller ett formål: å gjøre det tryggere, mer effektivt og mer bærekraftig å kjøre på anleggsområder og skogsveier så vel som på landeveier.

Mer informasjon og bilder:

Bilder og pressemateriale: www.nokiantyres.com/r-truckPR

Kampanjenettsted: www.nokiantyres.com/r-truck

Selskapets nettsted: www.nokiantyres.com/heavy

For ytterligere informasjon:

Toni Silfverberg, leder av Sales and Marketing, Nokian Heavy Tyres Ltd. [email protected], tlf. +358 10 401 7854

Teppo Siltanen, produktsjef for TBR, Nokian Heavy Tyres Ltd.
[email protected], tlf. +358 10 401 7709