må. juni 18 12:15 2018 i kategori Selskapsnyheter

Nokian Tyres slutter seg til Science Based Targets-initiativet og forplikter seg til å sette forskningsbaserte klimamål

Som et innovativt selskap ønsker Nokian Tyres å bidra til arbeidet mot klimaforandringer. I mai ble Nokian Tyres med på Science Based Targets-initiativet. Med dette ønsker de å sette mer presise mål for å redusere CO2-utslipp.

Nokian Tyres slutter seg til Science Based Targets-initiativet og forplikter seg til å sette forskningsbaserte klimamål

– Når det kommer til vårt bærekraftige ansvar så ser vi allerede på hele livssirkelen til alle produktene våre. Målet vårt for 2020 var en 20 prosents nedgang i CO2-utslipp fra fabrikkproduksjonen. Innen slutten av 2017 hadde vi allerede gått fordi dette målet med 36 prosent. Å bli med på dette initiativet er en naturlig videreføring av vårt langsiktige arbeid for miljøet, forklarer Kjetil Røssel, produktsjef i Nokian Tyres.

De nye klimamålene vil være knyttet til selskapets verdikjede og til miljøeffekten produktene deres har.

– Vi utvikler hele tiden dekk med lavere rullemostand enn tidligere, noe som reduserer bilenes utslipp av drivhusgass betydelig. For eksempel hadde vi en gjennomsnittlig reduksjon av rullemotstand på syv prosent på dekkene vi solgte i 2017. Reduksjonen tilsvarer CO2-utslippet fra 54.000 personbiler, sier Røssel.

Nokian Tyres håper på å oppnå godkjenning av Science Based Targets i 2019.

Kort om Science Based Targets

Science Based Targets-initiativet oppmuntrer selskaper til å sette forskningsbaserte mål i deres arbeid med bærekraft. Initiativet er et samarbeid mellom FN Global Compact, CDP (tidligere Carbon Disclosure Project), WRI (World Resources Institute) og WWF (World Wide Fund for Nature). Målet er å fremme best praksis når det kommer til å sette forskningsbaserte klimamål. I tillegg går de gjennom og godkjenner hvert enkelt selskap og samfunn sine mål. Alle bedrifter som er med er listet på nettsiden til Science Based Targets.

Last ned bilder: www.nokiantyres.com/sustainabilityphotos

Nokian Tyres

Kjetil Røssel, produktsjef
Tlf. 911 55 274
[email protected]