ty. juni 15 09:00 2021 i kategori Produkt pressemeldinger

Spesialdekk for spesialbruk – det semi-profilløse Nokian Ground Kare-dekket for traktorgravere er skreddersydd for bruk på jernbane

Bruk på jernbane stiller spesielle krav til et traktorgraverdekk. Den ene halvdelen av dekket kjører på metall, og dette kan føre til ujevn slitasje og redusere levetiden til dekket. Nokian Tyres har jobbet med å perfeksjonere et spesialdekk til bruk på jernbane i flere år, og med den unike, semi-profilløse Nokian Ground King-dekkvarianten løses mange problemer som tidligere var typiske når traktorgravere ble brukt på jernbane.

I 2019 lanserte Nokian Tyres Nokian Ground Kare – et utmerket allrounddekk for hjulgravere og traktorgravere som arbeider på myke overflater. Samtidig ble en dekkvariant som er optimalisert for et veldig spesielt formål lansert: arbeid på jernbaner. Etter dette har Nokian Tyres utviklet konseptet ytterligere, noe som har resultert i det nye semi-profilløse Nokian Ground Kare-dekket.

"Når en traktorgraver kjøres på skinner, har dekkskuldrene som kjører på metall en tendens til å slites raskt", sier Kimmo Kekki, Product Manager hos Nokian Tyres. "Det semi-profilløse Nokian Ground Kare-dekket ble utviklet med disse kravene i tankene. Vi har klart å jevne ut dekkslitasjen, noe som forbedrer levetiden betydelig."

 

Annerledes utseende, lang levetid

Det semi-profilløse Nokian Ground Kare-dekket har et spesielt utseende uten mønster på omtrent en tredjedel av dekkets slitebane. Den andre halvparten har det samme avanserte blokkmønsteret som på det standard Nokian Ground Kare-gravemaskindekket.

"Den mønstrede delen av dekket fungerer fortsatt bra på myk jord og veitransport", sier Kimmo Kekki. "Men den profilløse delen med en tykk, solid gummiskulder tåler virkelig slipingen mot stål under en tung maskin, og sørger for at dekket ikke slites for tidlig."

Rapportene fra brukerne viser at dekket holder veldig bra. "Etter nesten 1300 timers bruk har den semi-profilløse delen av dekket fortsatt ingen tegn på slitasje", sier nordmannen Nils Arne Mikkelsen, Construction Manager hos Infranord Norge. "Dekkene gir et veldig godt helhetsinntrykk."

 

Stødig og stabilt

Nokian Ground Kare-dekkfamilien har i tillegg et stålbelte under slitebanen for ekstra beskyttelse mot kutt og sprekker. Dekkstammen er utviklet med tanke på gode støtdempende egenskaper. "I alle grave- og lastearbeider er stabiliteten til dekket viktig", påpeker Kimmo Kekki. "Når du svinger er den nøyaktige kontrollen av skuffen vanskeligere og mindre effektiv."

Det semi-profilløse Nokian Ground Kare-dekket har også én av de høyeste bæreevnene i markedet. "Traktorgraverne blir større og tyngre", sier Kekki. "Dessuten krever mange spesielle jobber med tungt tilleggsutstyr et dekk som gir et stabilt fundament.

 

Komfortable transporter

Selv et høyt spesialisert dekk skal være behagelig på veien. Her skiller det semi-profilløse Nokian Ground Kare-dekket seg virkelig ut. "I dag må du følge hastigheten i trafikken", minner Kimmo Kekki om. "Det semi-profilløse Nokian Ground Kare-dekket har større mønsterblokker i midten av dekket som tillater rask og jevn kjøring."

Den samme støtdempende strukturen som gjør arbeidet mer stabilt, reduserer også vibrasjoner når du kjører på vei.

Kimmo Kekki oppsummerer designfilosofien med "Nokian Tyres skaper spesielle dekk for spesielle behov". "Det semi-profilløse Nokian Ground Kare-dekket er et godt eksempel på hvordan vi tenker utenfor boksen, og hvordan det igjen resulterer i en ny løsning på et kjent problem. Den forbedrede stabiliteten, bæreevnen og levetiden vil gjøre arbeid på jernbane mer effektivt."

 

Mer informasjon:

Kimmo Kekki, Product Manager, Nokian Heavy Tyres Ltd
[email protected], tlf. +358 10 401 7254

Marketing, Nokian Heavy Tyres
[email protected]

 

Mer informasjon og bilder:

Bilder og pressemateriale: https://www.nokiantyres.com/groundkarePR

Produktside: www.nokiantyres.com/groundkare

Selskapets nettsted: www.nokiantyres.com/heavy