on. mai 13 06:27 2015 i kategori Produkt pressemeldinger

Nye Nokian Hakka Truck Drive drivdekk – Stabilitet for helårsbruk

Nokian Heavy Tyres lanserer et helt nytt drivdekk beregnet på de skiftende værforholdene i Mellom-Europa og Norden. Nokian Hakka Truck Drive er beregnet på helårsbruk innen frakt- og busstransport for lang og mellomlang transport. Det nye drivdekket byr på utmerket slitestyrke, grep og kjørestabilitet uten kompromisser. Nokian Hakka Truck Drive kompletterer produktfamilien Nokian Hakka Truck, som fra før omfatter dekk for framaksler og tilhengere.

Nokian Hakka Truck Drive drivdekk

Enestående stabilitet, grep og sikkerhet

Nokian Hakka Truck Drive –dekkets mange innovasjoner sikrer stabile kjøreegenskaper og stabilt grep både i regn- og snøvær. Den nye typen halvåpen skulder støtter dekkets framferd og øker dermed kjørestabiliteten uten at det går på bekostning av grepet. Det V-formede mønsteret i slitebanen forbedrer sporenes dreneringsegenskaper og hindrer at sporene fylles med slaps og snø. Dermed opprettholdes grepet selv på slapseføre. Takket være ekstrasporene som kommer gradvis fram med slitasje og de selvgenererende lamellene beholder dekkoverflaten sine egenskaper selv etter utallige kilometer med kjøring.

- Nokian Hakka Truck Drive -dekkets innovasjoner er utviklet for å sikre en trygg ferd for sjåføren både på tørr, våt og snødekt vei. Den unike skulderkonstruksjonen, det V-formede mønsteret samt ekstrasporene og de selvgenererende lamellene sikrer at dekket har toppegenskaper uansett vær i hele dekkets levetid, forteller produktsjef for lastebildekk Teppo Siltanen ved Nokian Heavy Tyres.

Slitasjevarsleren (Driving Safety Indicator, DSI) utviklet og patentert av Nokian Tyres gir ekstra sikkerhet og gjør det også enklere å følge med på dekkslitasjen. Den angir med tall den gjenstående mønsterdybden i millimeter i dekkets hovedspor.

Utviklet for helårsbruk

Nokian Hakka Truck Drive –dekket kan brukes året rundt og det kan monteres til en hvilken som helst årstid. Dekket beholder grepet selv på snødekt vei. Som bevis på dette har dekket i tillegg til M+S-merkingen også den offisielle 3PMSF-merkingen, dvs. snøkrystallsymbolet. Dekk som har fått snøkrystallsymbolet er testet og beregnet på krevende snøforhold. Det gode vintergrepet opprettholdes selv når dekket slites takket være den unike lamelleringen og det åpne midtpartiet i mønsteret.

Også gummiblandingen utviklet spesielt for krevende helårsbruk sikrer grepet og slitestyrken under alle værforhold. Gummiblandingen og den optimerte fordelingen av mønsterblokkene holder rullemotstanden lav. Lav rullemotstand reduserer drivstoffutgiftene og det optimerte mønsteret gjør dekket behagelig stillegående under kjøring.

Nokian Hakka Truck Drive gir utmerket kjørelengde. Den optimerte fordelingen av mønsterblokkene bidrar til det. Fordelingen av mønsterblokkene er planlagt for å gi jevnest mulig slitasje. Den slitesterke stammen sikrer at dekket også egner seg utmerket til regummiering og det finnes flere førsteklasses regummieringsalternativer i Nokian Noktop-sortimentet.

Nokian Hakka Truck Drive egner seg utmerket for lastebiler og busser, men også for tyngre kjøretøyer, hvor robusthet er viktig. Dekket anbefales til helårsbruk i områder med varierende værforhold, som i Mellom-Europa og Norden. De første to dimensjonene 315/70 R22.5 og 315/80 R22.5 finnes i salg i løpet av våren og sommeren overalt i Europa. I 2016 utvides sortimentet med dimensjonen 295/80 R22.5.

Sikkerhet og økonomi for krevende yrkeskjøring

Nokian lastebil- og bussdekk utvikles for krevende yrkesbruk og skiftende forhold for å muliggjøre trygg transport under alle vær- og føreforhold. Ved våre egne testsentre i Ivalo og i Nokia testes dekkene under ekstreme kjøreforhold til alle årstider. 

Alle lastebil- og bussdekk i produktfamilien Nokian Hakka Truck utvikles for å være pålitelige og økonomiske. Det optimerte mønsteret og den slitesterke dekkonstruksjonen byr i tillegg til komfortable kjøreegenskaper på klar innsparing i drivstoffkostnadene takket være den lave rullemotstanden. Nokian Hakka Truck lastebildekk er utviklet med respekt for miljøet for suverent å mestre raskt skiftende og utfordrende vær- og føreforhold.

Produktfamilien Nokian Hakkapeliitta Truck takler på sin side verdens mest utfordrende vinterføre. I Nokian Hakkapeliitta Truck lastebildekk forenes moderne teknologi og unike innovasjoner på en ypperlig måte, og gir brukeren et pålitelig vinterdekk i verdensklasse.

Dekkene utvikles ved å kjøre millioner av kilometer i ulike bruksmiljøer og under alle typer føreforhold. Det tette samarbeidet med speditører og transportfirmaer gir verdifull brukserfaring til støtte i utviklingsarbeidet. Hensikten med den allsidige testingen er å tilby markedets sikreste og mest økonomiske dekk for yrkestransport. Vår omfattende kompetanse har lange tradisjoner. Vi utviklet verdens første vinterdekk for yrkessjåfører innen tungtransport i 1934.

Bilder: www.nokiantyres.com/nokianhakkatruckdrive

Les mer om Nokians produktutvalg: https://www.nokiantyres.no/lastebiler-og-busser

Nokian Lastebildekk
Se video: http://youtu.be/mWc5-6il_to

Hakkapeliitta Test Experience
Se video: http://youtu.be/SSGI1MIr5F4

Ny verdensrekord med traktor
https://www.nokiantyres.no/bedriften/nyhetsartikkel/ny-verdensrekord-med-traktor/

Verdens første vinterdekk 80 år 2014. 
Se video: http://youtu.be/3pb8Oe-Ki5c

Ytterligere informasjon:

Nokian Heavy Tyres
Teppo Siltanen
Produktsjef, Lastebildekk
tlf.+358 10 401 7709
teppo.siltanen(at)nokiantyres.com

Nokian Dekk AS
Trond H. Andersen
Salgssjef last & regummiering
tel. +47 958 42 624
trond.andersen(at)nokiantyres.com