on. oktober 7 10:18 2009 i kategori Produkt pressemeldinger

Nye Nokian Loader Grip 2: Maksimalt grep for hjullastereNye Nokian Loader Grip 2 gir maskinentreprenøren maksimalt grep. Dekket er skreddersydd for hjullastere, og de skarpe firkantete mønsterblokkene på dekkskuldrene gir meget godt trekk- og sidegrep både på grusunderlag og på isete veier.

Det nye dekket i produktfamilien (15.5R25) er utviklet for mindre hjullastere med en arbeidsvekt på ca 10 tonn. Nokian Loader Grip 2 transporterer også tunge lass uten problemer takket være stor kontaktflate mot underlaget. Kraftig konstruksjon gir dekket stabile og presise kjøreegenskaper. Åpne horisontale og langsgående spor på slitebanen gir meget godt grep og gode renseegenskaper. Dekket passer utmerket for kommunale vei- og vedlikeholdsarbeider året rundt.

Utfordringen for Nokian Heavy Tyres produktutvikling var å utvikle et dekk som gir maksimalt vintergrep, kombinert med lang levetid. Etter omfattende slitasjetesting ble det valgt en spesialgummiblanding som er basert på naturgummi. Det nye dekket med stabil konstruksjon og stålradialbelter under slitbanen gir meget god slitestyrke med mange driftstimer.

Dekket har forsterkede sider som øker slitestyrken, og gir meget god beskyttelse mot stikk- og skjæreskader. Med slitasjevarslere på mønsterblokkene kan man kontrollere dekkets mønsterdybde. Når samtlige sifre på slitasjevarsleren er borte, er det igjen ca. 25 prosent av mønsteret.

Det nye Nokian Loader Grip 2 er ikke retningsbestemt. I produksjonen brukes utelukkende rensede, lavaromatiske oljer. Det nye produktet blir lansert i november 2009, og nye dimensjoner lanseres i løpet av 2010.

Nokian Loader Grip 2

  • Meget godt grep og god slitestyrke for hjullastere
  • Robust konstruksjon - stabilt også i krevende innsats
  • Forsterkede sider gir effektiv beskyttelse mot stikk- og skjæreskader
Mer informasjon:

Jan Boberg, Nokian Däck AB, tlf. 070 686 8989
jan.boberg(at)nokiantyres.com

Martti Päivinen, produktutviklingssjef, Nokian Heavy Tyres – tlf. +358 10 401 7544
martti.paivinen(at)nokiantyres.com

Fotos: www.nokiantyres.com/maxpo09