on. september 18 07:00 2019 i kategori Selskapsnyheter

To nye dimensjoner av dekket Nokian Mine King E-4 for gruvedrift gjør det mulig å bruke det på flere typer borerigger og nyttekjøretøyer

Dekket Nokian Mine King E-4 for underjordisk gruvedrift er ett av de mest spesialiserte produktene for sitt bruk. Det er designet i samarbeid med sluttbrukere samt én av de ledende boreriggprodusentene, og har et nøyaktig balansert sett av egenskaper for å matche utfordringene i et underjordisk gruvedriftsmiljø. Nå er det tilgjengelig for flere typer gruvekjøretøyer.  

Underjordisk gruvedrift stiller spesielle krav til dekkene. Miljøet er ikke bare fysisk krevende med skarpe, glatte steiner, men den begrensede maskinstørrelsen i trange områder og de høye kravene til sikkerhet må tas i betraktning. Når et dekk er designet fra grunnen av for disse krevende forholdene, kompletterer det maskinen på en perfekt måte og muliggjør tryggere og mer effektivt arbeid.

«Et av utgangspunktene for å designe dekket Nokian Mine King E-4 var den kompakte dimensjonen kombinert med en god lastekapasitet , sier Eva-Leena Varpe, produktsjef hos Nokian Tyres. «Dekket hjalp faktisk på denne måten å optimalisere størrelsen på en ny boreriggmodell ved å utnytte plassbruken bedre.»

Egenskaper for en rekke maskiner

Foruten borerigger, passer også Nokian Mine King E-4 til annen underjordisk bruk. «Dekket har egenskaper som vil være fordelaktige for ethvert nyttekjøretøy», sier Varpe. «Grep, sikkerhet, punkteringsmotstand, lang levetid – vi har lyttet nøye til hva behovene i gruveindustrien er, og laget et produkt som samsvarer.»

Dekkets solide konstruksjon muliggjør et dekktrykk på opptil 10 bar, noe som gir bedre lastekapasitet. De skarpe skuldrene og den store kontaktflaten gir bedre grep på glatte, våte steiner.

 

En annen viktig egenskap er kutt- og punkteringsmotstand. Det er summen av to deler, ifølge Varpe. «Man kan si at halvparten av slitestyrken kommer fra dekkets design med et tykt, solid mønster og gode selvrensende egenskaper», bryter hun det ned til. «Den andre halvparten er gummiblandingen for gruvedrift som jeg mener er overlegen alt annet i markedet.»

De nye dimensjonene

Den opprinnelige dimensjonen på Nokian Mine King E-4 var 14.00-20, men fra høsten 2019 av blir utvalget komplettert av dimensjonene 12.00-20 og 14.00-24. Dette gjør det mulig å ha de samme dekkene med de kjente, forutsigbare egenskapene på for eksempel de fleste underjordiske maskiner.

«De nye dimensjonene vil også erstatte noen av de eldre dekkene våre som vil utgå siden Nokian Mine King E-4 er en ordentlig oppgradering av eldre modeller», sier Eva-Leena Varpe.

 

Dimensjoner og tilgjengelighet

14.00-24 – august 2019

12.00-20 – september 2019

 

Mer informasjon og bilder:

Bilder og pressemateriale: www.nokiantyres.com/minekinge4PR

Produktside: www.nokiantyres.com/minekinge4

Selskapets nettsted: www.nokiantyres.com/heavy

 

Toni Silfverberg, salgs- og markedsføringssjef, Nokian Heavy Tyres Ltd.

[email protected], tlf. +358 10 401 7854

Eva-Leena Varpe, produktsjef for OTR, Nokian Heavy Tyres Ltd.

[email protected], tlf. +358 40 1801648