ty. november 23 10:00 2021 i kategorier Produkt pressemeldinger, Selskapsnyheter

Utvid grensene dine: Nye Nokian Tyres Outpost™ AT har suverent grep på alle underlag, ekstrem holdbarhet og beskyttelse mot punktering

Nokian Tyres gir sjåfører muligheten til å utvide grensene sine med det nye terrengdekket Nokian Tyres Outpost™ AT. Outpost AT er et sommerdekk for SUV-er, crossovere og varebiler, som gir en trygg kjøreopplevelse på alle typer veier og i terreng. Dekket er utformet med egenskaper som hjelper sjåfører med å overkomme selv de tøffeste forholdene. Det vil selges veden over, og vil være en viktig bidragsyter til Nokian Tyres sine vekstmål de kommende årene.

Nye Outpost AT gir førere en allsidig og komfortabel kjøreopplevelse på alle underlag. Det aggressive mønsteret er utviklet for å kunne håndtere selv de utfordringer terrengkjøring har å by på. I tillegg er dekket forsterket med punkteringsbestandige Aramid-fibere, som gir ekstrem slitestyrke i ulendt terreng og andre utfordrende forhold. Dekket er sertifisert med «three-peak mountain snowflake», og har en gummiblanding som sørger for komfortabel og trygg kjøring. 

– Nokian Tyres er kjent for sin omfattende kunnskap innen dekkteknologi og sin grundige dekktesting. Dette bidrar til å holde sjåfører trygge, selv i ekstreme forhold, sier forsknings- og utviklingsansvarlig i Nokian Tyres, Olli Seppälä

– Outpost AT representerer vår nyeste teknologi for SUV-er og varebiler. Vi har brukt flere år på å utvikle og teste dekket, og vi har inkludert nye innovasjoner som gjør det til et holdbart og fleksibelt alternativ – både i og utenfor terrenget, legger han til. 

Dekket er tilgjengelig i 45 forskjellige dimensjoner, og kommer i størrelser fra 15 til 22 tommer. 

Utforsk terrenget 

Outpost AT lar sjåfører utvide grensene sine, og gir bedre kjøreopplevelsene både i og utenfor terrenget med sin suverene trekkraft. 

Dekket kommer med et spesielt 3D-mønster som gjør at det utmerker seg i krevende forhold. Mønsteret reflekterer forholdene det er utviklet for å håndtere, og forbedrer grepet og kjøreegenskapene på alt fra varm asfalt til gjørme. 

Summit Sidewalls gir ekstra grep når dekket synker ned i myke underlag, og har et design som symboliserer de tøffe målene til den som bruker dekket. Shoulder Notches på dekket gir i tillegg godt grep på punktet hvor sideveggene møter dekkmønsteret.  

Canyon Cuts gir ekstra grep selv på myke underlag som sand og gjørme. Outpost AT er for øvrig sertifisert med «three-peak mountain snowflake». 

– Førere av robuste kjøretøy ønsker å nyte kjøreturen samtidig som de kommer seg trygt frem, uansett hvilke utfordringer de møter på veien, legger Seppälä til. 

– Vi laget Outpost AT med et formål om å kunne kjøre på gjørme, grus og asfalt. Det gode grepet og den gode trekkraften gjør at du kan presse grensene ytterligere, samtidig som du nyter kjøreopplevelsen. 

Utvidet din styrke 

Outpost AT er fullpakket med teknologi som beskytter sjåføren i selv de tøffeste forholdene. 

Aramid Shield™-teknologien gir dekket ekstrem holdbarhet og punkteringsbeskyttelse. Dekkets slitebane og sidevegger er beskyttet med sterke Aramid-fibere, det samme materialet brukes også i skuddsikre vester og i luftfartsindustrien. Dekket er også forsterket med Aramid-fibre under dekkmønsteret, noe som gir beskyttelse mot punkteringer ved kjøring på røft underlag og hullete veier. 

Gravel Guards i mønsteret er også med på å styrke dekkets beskyttelse mot punktering. De forsterker bunnen i dekksporene, og lar dermed dekket rulle komfortabelt på steinete og ulendt terreng. 

Den robuste strukturen gir i tillegg høy lastekapasitet, noe som gjør dekket til et ideelt alternativ for tunge lass. 

– Outpost AT er et av de mest robuste dekkene vi noensinne har laget, sier Seppälä stolt. 

– Det er aggressivt nok til å gi god holdbarhet takket være Aramid-teknologien, og er samtidig raffinert nok til å gi god kjørekomfort, fortsetter han. 

Utforsk din reise 

Outpost AT gir forbedret holdbarhet takket være et skreddersydd mønster laget med beskyttende egenskaper. 

Mønsteret er ennå dypere enn på forgjengeren, Rotijva AT. Med en dybde på 11,5 mm - og 15 mm på LT-utgavene - utvides mønsterdybden med henholdsvis 1,5 mm og 2,5 mm. 

Sjåfører kan også nyte et drivstoffeffektivt dekk takket være den holdbare og bærekraftige gummiblandingen, som er utviklet for å minimere rullemotstanden og holde utslippene lave. Som en verdensleder innen bærekraft er mer enn 90 prosent av Nokian Tyres sine produkter rangert blant de beste kategoriene innen rullemotstand. 

Den tredimensjonale mønsterutformingen gjør at Outpost AT fungerer godt både på alle underlag. Utover det gir stabilitetsstøtter og sporløft en solid struktur til dekket, og en trygghet under lange kjøreturer på vanskelige underlag. 

Som vanlig lar Nokian Tyres deg vite nøyaktig hvor mye av mønsterdybden som er igjen ved hjelp av Driving Safety-indikatoren. Den viser tydelig hvor stor prosentandel av mønsterdybden som gjenstår, slik at du vet når det er på tide å bytte ut dekket. 

– Nye Outpost AT er et smart valg som gjør at dekkeieren kan nyte dekket i lang tid. Holdbarheten er laget for å takle både dagens og morgendagens utfordringer, avslutter Seppälä. 

Nokian Tyres Outpost AT: Utvid grensene 

Utforsk terrenget

Outpost AT lar bilførere utvide grensene sine og med selvsikkert kjøre dit reisen krever

 • Ekstra grep på mykt underlag takket være dekkets Summit Sidewalls og Shoulder Notches
 • Canyon Cuts er skreddersydd for grep på uforutsigbare underlag
 • «Three-peak mountain snowflake»-sertifisering
 • Et spesialdesignet 3D-mønster laget for bruk på alle typer underlag 

Utforsk din styrke

Outpost AT er fullpakket med innovasjoner som beskytter sjåføren selv i de mest krevende forholdene.

 • Ekstrem holdbarhet og punkteringsmotstand takket være Aramid Shield-teknologien
 • Komfortabel holdbarhet fra Gravel Guards, som gir dekket gode egenskaper på steinete og hullete veier
 • En robust struktur som gir høy lastekapasitet 

Utforsk din reise

Outpost AT gir langvarig kjøreglede takket være et skreddersydd mønster som er utformet med beskyttende egenskaper.

 • Et dypt mønster som skjærer gjennom terrenget i tusenvis av mil
 • Holdbar og bærekraftig gummiblanding med lav rullemotstand, som gjør dekket svært drivstoffeffektivt
 • 3D-seipet mønster, som gir dekket gode egenskaper både i gjørme og vann
 • En stabil reise takket være stabilitetsstøtter og sporløft
 • Driving Safety-indikatoren angir gjenværende mønsterdybde 

Innovasjoner:

Ekstrem holdbarhet. Aramid-Shield: Punkteringsbestandige Aramid-fibere er blandet i gummiblandingen under slitebanen og sideveggene for å gi ekstrem motstand mot hullete veier, ulendt terreng og andre hindringer. 

Utmerket trekkraft. 3D-mønster: Nokian Tyres Outpost AT sitt fleksible mønster lar dekket utfolde seg på alle typer underlag, fra gjørme og sand til gjørme og asfalt. 

Ekstra grep. Summit Sidewalls: I kombinasjon med sideveggene gir skulderpartiet godt grep på mykt underlag, noe som bidrar til dekkets aggressive profil. 

Forbedret punkteringsbeskyttelse. Gravel Guards: Forsterkninger i mønsteret gjør at dekket komfortabelt og selvsikkert kan navigere på steinete og hullete veier. 

Pålitelig grep. Canyon-Cuts: Der hvor dekkskulderen og mønsteret møtes er det X-formede spor som bidrar til å beholde det gode grepet selv på uforutsigbare underlag. 

«Three-peak mountain snowflake»-sertifisering: Mønsteret er egnet for all slags vær og gir en sikker kjøreopplevelse. 

Mer sikkerhet. Driving Safety-indikatoren: Bilførere vil alltid kunne vite hvor mye av mønsterdybden som er igjen. 

Last ned produktbilder- og videoer

Les mer om Nokian Tyres Outpost AT

 

For ytterligere informasjon: 

Nokian Tyres plc

Head of R&D Olli Seppälä, tel. +358 10 401 7549,
[email protected]

Manager, Content & Product Marketing Teemu Sainio, tel. +358 10 401 7296, [email protected]

 

Twitter  I YouTube I Facebook I LinkedIn I Instagram